ProGolf Tour

Mike Toorop nu de beste Nederlander in het Red Sea Egyptian Classic 2024

In het boeiende Pro Golf Tour event, het Red Sea Egyptian Classic 2024, heeft de tweede ronde een opwindende verschuiving in het klassement voor de Nederlandse deelnemers gebracht. Aydan Verdonk, die na dag 1 de beste Nederlander was, zakte naar een gedeelde 22e plaats, terwijl Mike Toorop nu de hoogst genoteerde Nederlander is met een indrukwekkende score van 5-onder en de gedeelde 7e plek. Toorop liet zien dat hij in topvorm verkeert door 68 slagen te noteren, terwijl Verdonk er 73 nodig had.

Samen met Dario Antonisse, Michael Wedema en Verdonk slaagde Koen Kouwenaar erin om eenvoudig de cut te halen met 2-onder par, wat resulteerde in een gedeelde 22e plaats. Nordin van Tilburg miste echter de cut op slechts één slag, terwijl Rodi Vlasveld (+6) en Mike Korver (+7) met respectievelijk 7 en 8 slagen achterstand de cut niet wisten te bereiken.

Opvallend genoeg staat de Fransman Marius Cara aan de top van het klassement met een indrukwekkende score van 10-onder. Hij wordt op de voet gevolgd door de Zwitsers Michael Wepperong en Cedric Gugler, die beiden slechts 2 slagen achterstand hebben.

De prestaties van Toorop in deze ronde getuigen van zijn toewijding en vaardigheden, waardoor hij niet alleen de beste Nederlander is geworden, maar ook een serieuze concurrentie vormt voor de top van het klassement. Met nog meer spannende ronden voor de boeg, kunnen golf fans in Nederland niet wachten om te zien hoe het verdere verloop van het Red Sea Egyptian Classic 2024 zich ontvouwt. Mike Toorop heeft zeker de aandacht getrokken en laat zien dat hij klaar is om te schitteren op het internationale toneel van het golf.

Aydan Verdonk start als beste Nederlander in het Red Sea Egyptian Classic 2024