ProGolf Tour

Mike Toorop met ronde van 58 slagen aan de leiding in Royal Homburger Open 2024

Het leek aanvankelijk een recordaantal slagen: de 58 van Mike Toorop tijdens het Royal Homburger Open 2024, een toernooi op de Pro Golf Tour. Hoewel de baan een par van 66 heeft en de 9 birdies en één bogey dus geen officieel record vormen, is Toorops ronde van 8-onder par nog steeds indrukwekkend. Hij deelt nu de leiding met de Oostenrijker Paul Schebesta.

Over het algemeen waren de scores van de Nederlanders goed. Dario Antonisse wist met onder andere een eagle op een par 4, waar hij de green in één keer bereikte, in 5-onder par rond te gaan en staat daarmee gedeeld vijfde. Michael Wedema en Rodi Vlasveld staan gedeeld tiende met 3-onder par en Nordin van Tilburg staat met 1-onder par nog aan de goede kant van de cutlijn die na de dinsdagronde bepaald wordt.

Aydan Verdonk ging in par rond, Mike Korver in +2, Koen Kouwenaar in +3, Beau Koenraad in +4, amateur Gavin de Gelder in +6 en Michel van Zijl in +7.

Dario Antonisse

Wij vroegen Dario Antonisse naar zijn ervaring op de golfbaan van de Royal Homburger. Hij vertelde: “De baan is een beetje apart; het zijn allemaal korte holes, waaronder drie haalbare par 4’s waar je geen driver nodig hebt. De par 3’s zijn ook goed te doen, hoewel één wat langer is met een kleine green. De baan is hier en daar best smal en een misser belandt vrijwel direct in het water of out of bounds. Dus als je de bal in het spel houdt, kun je een hele goede score neerzetten!”