DP World Tour

Mike Toorop gaat door naar de laatste fase van de Q-School European Tour!

Het Desert Springs Resort was het toneel van een spannende strijd, en Mike Toorop heeft zich met een indrukwekkende prestatie weten te kwalificeren voor de laatste fase van de Q-School European Tour. Na vier ronden van intens golfen eindigde Toorop op een gedeelde zevende plaats, met een totale score van 13-onder par. Dit betekent dat hij een kans krijgt om zijn dromen op de European Tour waar te maken. Toorop zal in de laatste fase, die van 10 tot en met 15 november gespeeld wordt, ook Wil Besseling en Darius van Driel treffen.

Kiet van der Weele, een andere veelbelovende speler, had zijn kwalificatie al veiliggesteld voor de Challenge Tour in 2024 met een 45e plaats op de Isla Canela Links. Hij zal volgend jaar zeker op zoek gaan naar succes op dat niveau.

Dario Antonisse, aan de andere kant, bevindt zich momenteel op Golf Las Pinaillas en heeft nog een kans om zijn positie te verbeteren. Hoewel hij momenteel op de 45e plaats staat, is er nog een ronde te spelen. Met een score van +6 zal Antonisse minstens 5-onder par moeten spelen om in de top 20 te komen. Het belooft een spannende laatste ronde te worden voor hem.

(edit 16:06) Dario heeft het niet gehaald, hij eindigde met +9 het toernooi waar hij op 2-onder of beter had moeten eindigen.

Lars Keunen, een andere getalenteerde speler, trok zich helaas terug na een moeilijke eerste ronde van 79 slagen (+8) op dezelfde baan. Dario Antonisse daarentegen opende met 78 slagen en wist zich daarna sterk te herstellen met ronden van 71 en 70 slagen, wat aantoont dat doorzettingsvermogen en veerkracht essentieel zijn in de wereld van professioneel golf.

We blijven deze getalenteerde golfers volgen en wensen Mike Toorop en eventueel Dario Antonisse veel succes in de volgende fase van hun Q-School-avontuur. De toekomst van het Nederlandse golf ziet er veelbelovend uit!