Het eerste golfnieuws

Mickelson vraagt ​​PGA Tour om te mogen spelen in LIV Golf Invitational

Phil Mickelson heeft ​​toestemming gevraagd aan de PGA Tour om zich bij spelers als Sergio Garcia, Lee Westwood, Ian Poulter en Louis Oosthuizen aan te sluiten en deel te nemen aan het eerste evenement van Greg Norman’s door Saudi gefinancierde LIV Golf Invitational evenement, dat gepland staat op de Centurion Club in Hertfordshire van 9 tot en met 11 juni.

De 51-jarige Amerikaan, die sinds het Saudi Invitational in februari niet meer competitief heeft gespeeld, miste de Masters in april toen hij een pauze nam nadat hij zich had verontschuldigd voor zijn kritiek op het regime van Saudi-Arabië. e linkshandige golfer heeft zich aangemeld om in het US PGA Championship van volgende maand in Southern Hills en het US Open in Brookline in juni te spelen evenals in het openingsevenement van de LIV Golf Invitational.

De PGA Tour en de DP World Tour hebben gedreigd met Ryder Cup-verboden voor iedereen die zich aanmeldt voor de door Saoedi-Arabië gesteunde nieuwe golfwedstrijden, wat betekent dat Westwood, Garcia en Poulter allemaal hun toekomstige hoop om in het European Ryder Cup-team te spelen en aanvoerder te zijn, in gevaar zouden kunnen brengen.

De 2023 Ryder Cup-aanvoerder Henrik Stenson liet weten geen zin in te hebben in de nieuwe sie van wedstrijden. Het is wel duidelijk dat de organisatie 15 van de 100 beste spelers ter wereld hebben gevraagd om deel te nemen aan het evenement, hoewel de namen van al degenen voor het toernooi nog naar buiten moeten komen.

DP World Tour-spelers hebben tot 14 mei om dispensatie aan te vragen om te spelen in het Centurion-toernooi, dat een prijzengeld van 25 miljoen en een eerste prijs van 4 miljoen heeft. Tegelijkertijd wordt het Scandinavian Mixed-toernooi van de DP World Tour in Denemarken gespeeld, dat heeft een eerste prijs van 360.000 en een totaal prijzengeld van 2 miljoen.