Ladies Tour

Mayke Hoogeboom 21e in Lombardia Ladies Open waar Emily Price leidt

Mayke Hoogeboom staat op de 21e plaats met nog één ronde te gaan in het Lombardia Ladies Open, dat wordt gespeeld op de Golfbaan Varese in Italië. De Nederlandse golfer presteerde met 73 en 74 slagen, wat resulteerde in een totaal van +3 en een gedeelde 21e plaats. Slechts 13 spelers slaagden erin om onder par te blijven, wat veel zegt over de uitdagingen van deze golfbaan.

Pasqualle Coffa staat momenteel op de 32e plaats met een totaal van +5 in het klassement. Judith van der Voort en Marit Harryvan hebben de cut gemist met een totaal van +11, terwijl de cut op +6 lag.

Engeland’s Emily Price (foto) leverde een uitstekende tweede ronde af van 67 slagen, vijf onder par, en nam daarmee de leiding na de tweede dag in Italië. Price begon op hole 10 en begon sterk met een birdie op de tweede hole, maar een double bogey op de derde hole zette de rookie uit Birmingham even terug.

Toch herstelde Price zich met twee opeenvolgende birdies op de holes 15 en 16, gevolgd door een foutloze back nine met vier birdies. Na haar ronde zei Price: “Het is altijd fijn om de eerste ronde steady te hebben en in de tweede ronde nog lager te gaan. Mijn spel was vandaag in goede vorm. Ik denk dat de sleutel op de baan is om de bal op de fairways te houden, en dat deed ik de hele dag. Mijn ijzerspel was behoorlijk goed, en de dingen verliepen soepel.”

Price heeft een uitstekend debuutseizoen gehad op de LETAS met zeven top-10 finishes, waaronder drie tweede plaatsen en een overwinning bij het door het slecht weer getroffen Big Green Egg Swedish Open.

Echter, de 23-jarige had moeite tijdens de laatste twee toernooien. Het missen van de cut bij de Rose Ladies Series was een grote teleurstelling voor Price, maar een waar ze vastbesloten is om van terug te komen.

“Bij de Rose Ladies Series stootte ik op een muur, en in Frankrijk, het volgende toernooi, was mijn spel beter, maar voelde ik me ongemakkelijk. In de afgelopen tien dagen heb ik wat werk verricht en iets gevonden. Dat is golf, denk ik. Je zult het nooit altijd hebben, maar het is fijn om te voelen dat ik een deel ervan heb teruggevonden. Voor morgen wil ik hetzelfde spel brengen dat ik de afgelopen dagen had. Ik wil altijd lager gaan, harder pushen. Als ik dat kan doen, zou dat geweldig zijn.”

Price staat momenteel vierde in de LETAS Order of Merit en hoopt deze week een overwinning te behalen om haar kaart voor het LET-seizoen 2024 veilig te stellen. “De Order of Merit staat bij iedereen in gedachten. Als ik gewoon kan blijven spelen en er niet te veel aan denk, zal het vanzelf voor me zorgen.”

Aan de top van het leaderboard is het een bekend strijdtoneel, aangezien Order of Merit-leider en mede-rookie Sofie Kibsgaard Nielsen op de tweede plaats staat, twee slagen achter Price. De Deense had een stabiele start maar liet een bogey vallen op haar vijfde hole, gevolgd door nog een op haar veertiende hole.

Geduld was vandaag cruciaal voor de leider in de Rookie of the Year-verkiezing, aangezien het tot de 16e hole duurde voordat ze een birdie liet noteren, gevolgd door een bogey en een birdie om op vijf onder par te eindigen voor de laatste ronde.

“Gisteren werkte alles voor me, vandaag was anders. Ik miste wat fairways en ik miste wat putts. Het was gewoon moeilijker. Maar ik sta goed voor morgen, ik houd ervan om achter te liggen en dan te gaan voor de achtervolging.”

Kibsgaard Nielsen en Price hebben zich dit seizoen al een paar keer in de laatste groep bevonden, vooral tijdens een zwaarbevochten laatste ronde op de Montauban Ladies Open, waar Nielsen tijdens de laatste paar holes naar de overwinning stormde.

“Emily en ik hebben veel goede toernooien gespeeld, we waren heel dicht bij de top, dus het wordt leuk en ik denk dat we morgen goed zullen spelen. Winnen in Italië zou geweldig zijn, ik heb dit jaar zo hard gewerkt om resultaten te behalen en ik denk dat nog een overwinning veel zou betekenen. Ik heb een goed midden- en beginseizoen gehad, dus het zou geweldig zijn om sterk te eindigen.”

De cut lag op +6, met 50 spelers die doorgaan naar de laatste ronde, die om 8:40 uur lokale tijd begint, met de leiders die om 10 uur afslaan.

Mayke Hoogeboom schittert als beste Nederlandse in Lombardia Ladies Open waar Sofie Kibsgaard leidt