Ladies Tour

Mayka Hoogeboom en Romy Meekers in de finale van de Q-School Ladies Tour

De spanning stijgt voor de Nederlandse golftalenten Mayka Hoogeboom en Romy Meekers, die van 16 tot en met 20 december zullen strijden in de finale van de Ladies Tour Q-School. Hun doel? Een felbegeerde plek bemachtigen op de European Ladies Tour voor het seizoen van 2024.

Deze veelbelovende competitie wordt gehouden op twee uitdagende banen in Marokko, namelijk de Royal Golf De Marrakech en Al Maaden Golf Marrakech.

Het Toernooi: Wie neemt deel?

Een opwindend veld van 151 spelers uit 41 verschillende landen zal deelnemen aan deze spannende eindstrijd. Onder hen bevinden zich:

– LET-leden gerangschikt in de top 135 van de Race to Costa del Sol
– LETAS-leden gerangschikt van zeven tot 21 in de Order of Merit
– Leiders van erkende LETAS-tours
– Amateurs in de top 25 van de Women’s Amateur Golf Ranking 2023
– Top vijf spelers van de 2023 LPGA Points List
– Top twee spelers van de 2023 Epson Tour Ranking
– Top twee spelers van de Rolex Women’s World Golf Rankings
– Spelers die zich gekwalificeerd hebben bij de Pre-Qualifier Asia en Pre-Qualifier Marrakech

De Competitie en Beloningen

De wedstrijdformat omvat 90 holes stroke-play met een cut na 72 holes, waarbij de top 65 en gelijkspel doorgaan naar de laatste dag. De spelers zullen afwisselend spelen op Royal Golf Marrakech en Al Maaden Golf Marrakech, en de vijfde ronde wordt gespeeld op Al Maaden Golf Marrakech.

Er staat veel op het spel, met een prijzengeld van €10.000, verdeeld onder de top vijf spelers. De winnaar gaat naar huis met €5.000, gevolgd door beloningen voor de tweede, derde, vierde en vijfde plaats.

De Banen: Prestigieuze Locaties

De Royal Golf Marrakech, geliefd bij wijlen Zijne Majesteit Koning Hassan II, biedt niet alleen een golfervaring maar ook een historische reis. Met 27 holes, inclusief de nieuwe negen holes van de ‘New Course’ uit 2007, dompelt deze baan je onder in legendes en weelderige vegetatie.

Al Maaden Golf Marrakech, ontworpen door architect Kyle Phillips, verwelkomt spelers op een uitgestrekte 18-holesbaan met Schotse en Marokkaanse invloeden. Met overhangende tees, waterhindernissen en schitterend uitzicht op het Atlasgebergte biedt deze baan een uitdagende en betaalbare golfervaring.

Voor Hoogeboom en Meekers is dit een moment van vastberadenheid en mogelijkheden, en Nederland staat achter hen in deze opwindende fase van hun golfcarrière. Zullen zij zich weten te kwalificeren en hun plaats veiligstellen op de Europese Ladies Tour van 2024? De tijd zal het leren, maar één ding is zeker: deze twee Nederlandse talenten zullen de uitdaging met vastberadenheid aangaan op de spectaculaire Marokkaanse banen.