PGA Tour

Matthieu Pavon schrijft geschiedenis door de Farmers Insurance Open

Matthieu Pavon schreef geschiedenis op de PGA TOUR door de Farmers Insurance Open te winnen. Opmerkelijk was zijn overwinning op het DP World Tour Championship in november, waar hij zijn PGA TOUR-kaart verdiende met vier opeenvolgende birdies.

Pavon, ooit een onopvallende amateur, overtrof de verwachtingen met zijn eerste DP World Tour-overwinning in 2023. Zijn vastberadenheid bracht hem naar de Farmers Insurance Open, waar hij met een 3-onder 69 de titel veroverde. Pavon, de eerste Fransman die sinds de Tweede Wereldoorlog op de PGA TOUR wint, benadrukte het belang van hard werken en geloof.

Zijn golfcarrière begon op 17-jarige leeftijd, toen hij Amerika bezocht voor golflessen, na een jeugd vol voetbal. Zijn reis was vol obstakels, waaronder de chip-yips, maar Pavon overwon ze en verdiende zijn plek op de TOUR.

De spannende finale op Torrey Pines omvatte een drieputt bogey op hole 17, maar Pavon herstelde met een indrukwekkende birdie op hole 18 om Nicolai Højgaard met één slag te verslaan. Zijn winnende putt maakte hem de eerste Fransman in bijna een eeuw die een door de PGA TOUR erkend evenement won.

Pavon, nu PGA TOUR-lid tot 2026, geniet van een sprong naar de 34e plaats in de wereldranglijst. Zijn familie was afwezig bij de viering, maar Pavon’s historische overwinning inspireert jonge Franse golfers, waaronder caddie Samuel Bernard, die aanwezig was om het moment te koesteren. Pavon’s toekomst op de TOUR blijft onzeker, maar één ding is zeker – zijn succesverhaal gaat verder.

Gaat de Duitser Stephan Jaeger het Farmers Insurance Open winnen?