Het eerste golfnieuws

Matteo Manassero wint na 11 jaar opnieuw! Van Driel en Luiten in de achterhoede!

Matteo Manassero

Matteo Manassero beëindigt zijn bijna 11 jaar durende wachten op zijn vijfde DP World Tour-titel met een emotionele overwinning in het Jonsson Workwear Open op zondag 10 maart 2024. De 30-jarige Italiaan leidde met een 66 op de laatste dag en eindigde op 26 onder en drie slagen voor op lokale favorieten Thriston Lawrence en Shaun Norris en Engelsman Jordan Smith.

Het was niet het toernooi van de Nederlanders Joost Luiten en Darius van Driel. Met  opnieuw een ronde boven par eindigde Van Driel met 3 onder gedeeld 74e. Luiten deed het 4 slagen beter en hij eindigde met 7 onder gedeeld 58e.

Manassero, ooit de jongste winnaar op de DP World Tour, doorliep hoogte- en dieptepunten in zijn golfcarrière. Na een carrièreonderbreking won hij tweemaal op de Europese Challenge Tour vorig seizoen en heroverde zo zijn kaart. Een stormonderbreking voegde extra spanning toe, maar Manassero won comfortabel met vier opeenvolgende birdies. Het was de laatste week van de International Swing van de DP World Tour, met Rory McIlroy bovenaan het klassement na zijn overwinning op de Hero Dubai Desert Classic en een tweede plaats in het Dubai Invitational.

De meeste European Tour spelers reizen nu af naar Singapore waar ook De Nederlanders Van Driel, Luiten en Huziing zich voor ingeschreven hebben!

Manassero schittert en Van Driel en Luiten halen de cut: Spektakel in het Jonsson Workwear Open!