PGA Tour

Matt Wallace samen met Sami Valimaki en Jake Knapp en Alvoro Ortiz delen de leiding in het Mexico Open

Matt Wallace maakte een eagle en drie birdies op de vier par-fives om samen met Sami Valimaki, Jake Knapp en Alvaro Ortiz met 11 onder de gedeelde leiding te nemen.

De Engelsman – startend op de tiende – maakte een bogey op zijn openingshole van de dag, maar maakte gebruik van de volgende twee par-fives, annuleerde vervolgens een verloren slag op de 14e door birdie op de par-five 18e om de eerste negen holes af te ronden in 35 slagen.

Wallace (foto) sloeg zijn approach op de tweede naar tik-in afstand en rolde er een in van 4.5 meterop de par-drie vijfde, gevolgd door een 6 meter eagle putt op de par vijf zesde en een birdie op de zevende hole om de leiding te nemen op het leaderboard.

“Mijn ijzerspel is geweldig, het putten was echt goed,” zei Wallace. “Ik heb mijn spel daar echt mee gered. Op vier sloeg ik een geweldige driver, en een ijzer 4 naar binnen 3 meter en miste die, maar nam veel positieve dingen mee uit die twee slagen naar de laatste vijf holes, die ik echt mooi heb weten te spelen.”

Valimaki mixte zeven birdies met drie bogeys tijdens zijn tweede ronde van 67, terwijl Knapp vier birdies maakte in een reeks van zes holes rond de bocht in zijn foutloze 64 en Ortiz een 9 meter eagle maakte en vijf birdies kaartte om ook op 11 onder te komen.

Overnachtingsleider Erik van Rooyen birdiede twee van zijn laatste vier holes om een twee-onder 69 te redden en binnen een slag van de halverwege leiding te blijven, met het Amerikaanse duo Mark Hubbard en Andrew Novak een slag verder terug in een gedeelde zesde plaats.

Titelverdediger Tony Finau maakte eagles op twee van de par-fives op de back nine, inclusief zijn laatste hole van de dag, om een vier-onder 67 te noteren en binnen vijf slagen van de halverwege leiding te blijven, terwijl Rafael Campos een hole-in-one maakte op de par-drie 17e om het weekend in te gaan op vijf onder.

“Eerlijk gezegd, ik miste het, ik dacht dat het in het water lag, dus bleef ik maar zeggen, alsjeblieft, ga over het water, kom in de bunker,” zei Campos. “Toen we het zagen stuiteren, was het even een zucht van opluchting. Toen we zagen dat het rolde, dachten we dat dit misschien een kans had. Dus dat was zeker een extra bonus om het erin te zien gaan.

“Het is ironisch, het is de tweede deze week. Ik had er dinsdag een op de 13e spelend met Nate Lashley en ik dacht dat ik dat in 10 jaar niet had gedaan. Dus om er twee te hebben in de periode van vier dagen, dat is behoorlijk verbazingwekkend voor mij.”

Padraig Harrington evenaarde de 66 van MacIntyre en staat in de groep op vier onder, samen met Ryder Cup-ster Nicolai Hojgaard, Engelsman Aaron Rai en Cristobal Del Solar – die eerder deze maand een ronde van 57 noteerde op de Korn Ferry Tour.