DP World Tour

Matt Wallace met 60 slagen aan de leiding in DP World Championship

Het DP World Tour Championship in Dubai heeft een ongelofelijke derde dag gekend met een explosie aan birdies van Matt Wallace, waardoor hij nu de leiding heeft. Joost Luiten heeft ook zijn positie weten te verbeteren, zij het bescheiden.

Laten we beginnen met de opmerkelijke prestatie van Wallace. Hij begon het weekend op zeven slagen achterstand, maar met een verbluffende back-nine wist hij elke hole te birdien, waarmee hij een 12-onder 60 kaartte. Deze fenomenale score bracht hem naar 16 onder en bovenaan het drukbezette leaderboard.

Het werd een historische prestatie met negen opeenvolgende birdies en in totaal 12 birdies op de back-nine, gelijk aan de beste scores ooit op de DP World Tour. Echter, vanwege het gebruik van ‘preferred lies’ tijdens de derde ronde zal dit niet als recordboekmateriaal gelden.

Wallace begon zijn indrukwekkende reeks op de tweede hole, gevolgd door een 3 meter putt op de zesde. Hij miste bijna een birdiekans op de volgende hole, maar zette dat recht met een 3.5 meter op hole acht. Na de draai naar de back-nine maakte hij birdies vanaf 9 en 6 meter op de 10e en 11e hole, gevolgd door nog meer birdies op de 12e en 13e hole. Met een birdie op de 17e schoof hij naar de top van het leaderboard en leek een ronde van ’59’ mogelijk.

Zijn approach op de laatste hole belandde in de bunker, maar hij was dichtbij een eagle. Uiteindelijk maakte hij een birdie, waarmee hij het DP World Tour-record evenaarde voor meeste birdies in één ronde en meeste opeenvolgende birdies.

Fleetwood stond eerder op de dag twee slagen voor na vijf birdies in zijn eerste zeven holes, maar kon dat niet vasthouden. Hovland en Winther zitten nu op slechts één slag van Wallace, terwijl de verdedigende kampioen Jon Rahm en de Race to Dubai-kampioen Rory McIlroy ook nog steeds in de mix zitten.

Joost Luiten verbeterde zijn spel met een ronde van 3-onder, waarmee hij naar de 47e plaats klom. Hoewel zijn kansen op een kaart voor de PGA Tour slinken, heeft hij toch laten zien wat hij in huis heeft.

Met de spannende laatste ronde in het vooruitzicht belooft het DP World Tour Championship in Dubai een zinderende ontknoping te worden!