Matt Kuchar pakt de leiding in Hawaï, Casey en Spieth missen de cut!

Matt Kuchar heeft zich na de tweede ronde van het Sony Open in Hawaï aan de kop van het klassement gespeeld. De Amerikaan wist met 63 en 63 slagen op 14-onder te komen. De Amerikanen doen het trouwens goed met de nummer 1 tot en met 5 in het klassement. Andrew Putnam staat met 13-onder twee voor Chez Reavie en Steward Cink die met 10-onder de derde plaats delen. Ted Potter is gedeeld vijfde met de Australiër Marc Leishman op 9-onder.

Op de Waialae Country Club in Honolulu konden na de tweede ronde veel spelers hun golfspullen weer in de auto leggen. Zo misten Jordan Spieth, Bubba Watson en Paul Casey de cut.

De 40-jarige Kuchar wist tot nu toe slechts een bogey te maken in zijn twee ronden. Op de tweede dag maakte hij zes birdies een eagle en een bogey.

Putnam wist met birdies op twee van zijn laatste drie hole met een bogey vrije ronde in 65 slagen het clubhuis te bereiken. De 2009 Open champion Stewart Cink had met 62 slagen de laagste ronde van de dag.

Dat spelers als de linkshandige Bubba Watson ook wel eens een offday hebben bleek wel uit zijn score op de 17e hole. Op de par 3 sloeg hij zijn bal naast de green probeerde hem over een bunker heen de green op de chippen maar raakte hem zo slecht dat deze er juist in ging. Vervolgens had hij twee slagen nodig om eruit te komen en maakte zo een zes op deze par 3.