Het eerste golfnieuws

Matt Gogel wint de Pebble Beach Pro-Am

ImageWat hem in 2000 niet lukte, lukte hem nu wel. Matt Gogel (foto) won de Pebble Beach National Pro-Am. Hij kreeg het echter wel een beetje aangereikt, Pat Perez, de leider na 3 dagen maakte op de laatste hole een tripple bogey terwijl een par voldoende was geweest om nog in een play-off te komen.

Tot 2 keer toe sloeg hij zijn bal in de Stille Oceaan om uiteindelijk een 8 op de 18e (een par 5) te noteren. Met 4 boven par kwam hij de baan af. Over zijn laatste ronde maakte hij 6 birdies, 5 bogeys, 1 double-bogey en dus 1 triple-bogey.

In 2000 had Gogel 7 slagen voorsprong toen hij de laatste dag van het toernooi inging, maar toen was het Tiger Woods die met 2 slagen verschil de overwinning pakte. ?Het is vervelend voor Pat. Ik heb hetzelfde mee gemaakt, dat je denkt dat je overwinning in je zak hebt, maar dat er toch nog ineens iets tussen komt. Van dat soort ervaringen leer je, al verloopt het leerproces met golf wel erg langzaam.? Gogel had 69 slagen (-3) nodig voor zijn laatste ronde en won het toernooi met 274 slagen (14-onder par). Andrew Magee en Lee Janzen delen de derde positie op 10-onder par (278). Jose Maria Olazabal, Phil Tataurangi en Jerry Smith delen de 5de positie met -8. Woods (68) eindigde op de gedeelde 12de plaats met 282 slagen (6-onder par).