PGA Tour

Matige Woods start met 72 slagen in The Players Championship, 6 man leiden!

Tiger Woods

Natuurlijk blijft er erg veel aandacht uitgaan naar het optreden van Tiger Woods in golfwedstrijden. Is het niet het publiek dat zijn return op de golfbaan met applaus waardeert ook de pers is blij met hem. Zijn eerste ronde op de TPC Sawgrass was er een met bogeys en birdies en die hielden elkaar in evenwicht. Toch waren het dit keer niet zijn afslagen die voor grote problemen zorgden, ja op hole 18 waar hij direct het water inging, maar het waren nu zijn ijzer slagen naar de green, soms net te ver soms niet scherp genoeg. Zo miste hij van een aantal greens deze rechts en maakte hij nTiger Woodset geen up-en-down. Woods kwam met par van de baan en staat daarmee 69e in het klassement.

De leiders

Zover wij ons het toernooi kunnen herinneren zijn er nog nooit zoveel leiders na de eerste ronde geweest. Met 7 man op 6-onder par, 66 slagen, is de wedstrijd erg leuk begonnen. De Amerikanen Webb Simpson, Dustin Johnson, Chesson Hadley, Matt Kuchar en Patrick Cantlay en de Zweed en enige Europeaan in de top van het klassement,, Alex Noren.

Van de Engelsen deed Justin Rose het met 4-onder het best. Tommy Fleetwood kwam met 3-onder van de baan en Rss Fisher en Ian Poulter lieten een ronde van 2-onder noteren. De Spanjaarden Sergio Garcia en Jon Rahm staan gedeeld 13e met 4-onder. Rory McIlroy begon de wedstrijd met 1-onder.

De slechtste spelers

In een wedstrijd heb je natuurlijk ook spelers die onderaan het klassement staan. Opvallende namen zijn dit keer Brandt Snedeker en de linkshandige Phil Mickelson. Snedeker staat laatste met 82 slagen en Mickelson moet met +7 ook erg zijn best gaan doen. Mickelson verpeste veel slagen vanaf hole 14 daar liet hij een dubbel bogey noteren, vervolgens op 15 een bogey op 16 een dubbel bogey en op 17 eveneens een dubbel bogey. Gelukkig sloot hij de 18e af met par.