Matige opening van Daan Huizing in Rolex Challenge Tour Grand Final

Daan Huizing die nu nog de 17e plek in de algemene ranking van de Challenge Tour bezet had een matige opening in het finale toernooi van de Challenge Tour. Met 72 slagen (+1) waren er nog slechts 4 spelers die het slechter deden. Huizing kwam tot het maken van 1 birdie maar had ook twee bogeys en staat nu van de 45 spelers gedeeld 38e.

De score van Huizing staat in schril contrast met de twee leiders in het toernooi te weten Lukas Nemecz en Espen Kofstad. De Oostenrijker en de Noor begonnen het toernooi op Mallorca met slechts 65 slagen en delen met 6-onder de eerste plaats.

De Italiaan Matteo Manassero, die een overwinning of een tweede plaats nodig heeft om opnieuw te promoveren naar de European Tour, kwam met 70 slagen van de T-Golf & Country Club. Hij deelt met 1-onder de 23e plaats.

De Noor Kofstad won de ranglijst in 2012 na het behalen van zijn overwinning in de Apulia San Domenico Grand Final. In zijn openingsronde van zes onder par had hij onder andere een hole-out eagle, vijf birdies en een bogey.