Masters 2018 – Patrick Reed wint!

Het waren toch weer de Amerikanen die voor sensatie zorgden. Jordan Spieth die met 64 slagen op de laatste dag een enorme sprong maakte in het klassement en met 13-onder derde werd en Rickie Fowler die met 67 slagen uiteindelijk met 14-onder op de tweede plaats eindigde. Maar de beste Amerikaan was natuurlijk Patrick Reed, hij eindigde met 71 slagen op 15-onder en won daarmee het toernooi.

Reed die op de laatste dag samenspeelde met Rory McIlroy zag de laatste even dichtbij komen nadat hij bogey een maakte op hole 1 en de Noord-Ier een birdie liet noteren op hole 2. Toen was het nog even spannend tussen de twee maar met een reeks van bogeys en minder birdies eindigde McIlroy met 74 slagen zijn ronde en moest toen genoegen nemen met een gedeelde 5e plek.

McIlroy werd ook nog eens gepasseerd door de Spanjaard Jon Rahm (foto) die met 69 slagen klom naar de 4e plaats.

Hole-in-one

Er was ook nog een hole-in-one van Charley Hofman op de 16e hole. Hij eindigde mede daardoor zijn ronde met 67 slagen en werd uiteindelijk met 6-onder gedeeld 12e.

De 65 van Paul Casey

De Engelsman Paul Casey deed ook goede zaken op Augusta. Hij wist met 65 slagen op de laatste dag 15 plaatsen omhoog te stijgen in het eindklassement. Met helaas bogeys op 17 en 18 liet hij wel 7 birdies en een eagle noteren.

Eagle, eagle voor Webb Simpson

De Amerikaan Webb Simpson had ook een aardige ronde. Eerste op de 7e hole wist hij op deze par 4 een eagle te maken nadat zij tweede shot de cut in rolde om vervolgens de hole erna, een par 5, opnieuw een eagle te maken. Met nog 4 birdies in zijn ronde en 3 bogeys eindigde hij zijn ronde met 67 slagen en steeg 16 plaatsen naar de nummer 20 in het klassement.

Tiger Woods

Ook Tiger Woods had een goede ronde, zijn beste van het toernooi. Met 69 slagen, met daarin zijn eerste eagle sinds tijden, 5 birdies en 4 bogeys eindigde hij met 69 slagen zijn ronde. Woods klom daardoor naar de gedeelde 32e plaats.