Masters 2018 – Patrick Reed leidt maar Rory McIlroy op 3 slagen achterstand

Tiger Woods kwam op zaterdag weinig in beeld tijdens de Masters 2018. Met 73, 75 en 72 slagen deelt hij de 40e plaats met +4. Het echte goede golf werd verricht door een Amerikaan en twee Europeanen. De Noord-Ier Rory McIlroy en de Spanjaard Jon Rahm wisten net als de Amerikaan Rickie Fowler in 65 slagen rond te gaan op Augusta. McIlroy steeg daardoor naar plek twee in het klassement en met 11-onder heeft hij nog wel drie slagen achterstand op de leider Patrick Reed (foto). De laatste speelde zijn derde ronde in 67 slagen en kwam zo op 14-onder par.

Fowler kwam door zijn 65 slagen op 9-onder en daarmee staat hij derde in het klassement, Rahm heeft een slag minder en staat vierde. Ook Tommy Fleetwood wist flink te klimmen in het klassement. De Engelsman kwam met 66 slagen binnen en klom 12 plaatsen omhoog in het klassement naar die van gedeeld 6e. Hij heeft met 6-onder 8 slagen achterstand op Reed.

Vijay Singh die op de eerste dag nog 71 slagen wist te produceren en op de tweede dag 74 kwam nu met 79 slagen van de baan en staat met +8 bijna laatste.

De Amateur Doug Ghim is al zeker van een prijs, hij is namelijk al enige amateur overgebleven in het toernooi want de rest misten de cut na hun ronde op vrijdag.

Het beloofd zondag dus een mooie finale te worden op Augusta. Een winnaar aanwijzen? Wij van de redactie gokken toch op McIlroy en mocht hij winnen dan wordt het zijn eerste Career Grand Slam waarbij een speler alle vier de majors een keer gewonnen moet hebben.

Voor onze Tiger Woods fan hieronder nog even een samenvatting van zijn derde ronde.