DP World Tour

Magical Kenya Open: Wil Besseling en Darius van Driel door Elvira Nacho leidt

Darius van Driel

Darius van Driel (foto) heeft geknokt in Zuid-Afrika om de cut te halen. De 33-jarige had het zwaar op zijn eerste negen op de golfbaan van Muthaiga Golf Club in Nairobi in Kenia. Met een birdie op vier zag het er goed uit maar de bogey op de hole erna en twee holes verder een dubbel liet hem buiten de cut lijn komen. Gelukkig knokte hij zich terug met vijf birdies in zijn tweede negen om voor het toernooi op 4-onder te komen en daarmee ruim de cut te halen die in Kenia op 1-onder par kwam te staan.

Ook Wil Besseling zien wij terug in het weekend. Na een sterke openingsronde van 65 slagen had de Noord-Hollander nu 6 slagen meer nodig. Met 6-onder staat Besseling er nog steeds uitstekend voor met een gedeelde 14e plaats.

De nieuwe leider is de Spanjaard Elvira Nacho. De 36-jarige wist vooral in zijn tweede negen te scoren met drie birdies en een eagle en eindigde zijn derde ronde op 10-onder par. Op een slag afstand staan de Duitser Rick Bachem de Japanner Ryo Hisatsune en de Zuid-Afrikaan Jayden Schaper.

De Duitsers Marcel Siem en zijn landgenoot Alexander Knappe misten beide de cut in het toernooi met +1 en een 89e plaats.

Magical Kenya Open: Uitstekende start van Wil Besseling ook Darius van Driel onder par!