Mag Besseling het laatste toernooi in Dubai spelen? Rozner wint in Dubai 

Een 56e plaats voor Wil Besseling in het Golf in Dubai Championship leverde de 34-jarige niet erg veel winst in de Order of Merit. Besseling stijgt hij naar de 63e plaats maar met een aantal spelers boven hem in de Order of Merit die afzeggen voor het laatste toernooi van dit seizoen bestaat er een grote kans dat hij toch mag meedoen in het laatste zeer lucratieve toernooi Het  DP World Tour Championship dat van 10 tot 13 december wordt gespeeld heeft enorm veelprijzengeld en normaal mogen alleen de beste 60 spelers van de Order of Merit daarin deelnemen. 

Besseling kwam ook op de laatste dag met 71 slagen van de Jumeirah Golf Estates in Dubai en bracht daarmee zijn eindscore op 8-onder. Helaas een dubbel bogey op de 14e waar hij een hole eerder nog een eagle had gemaakt zorgde voor een lagere positie dan de dag ervoor.

Het toernooi werd verrassend genoeg gewonnen door Antoine Rozner. Had Andy Sullivan vanaf het begin de leiding op de laatste dag was zijn ronde van 2-onder niet voldoende om de overwinning op te eisen. Hij werd uiteindelijk met 23-onder gedeeld tweede met Mike Lorenzo Vera, Francesca Laporta en Matt Wallace.

De 27-jarige Fransman Rozner won in Dubai zijn eerste toernooi op de European Tour waar hij eerder al twee toernooien op de Challenge Tour wist te winnen.  De in 2016 geworden professional, met toen een handicap van +5, wist iedereen op de laatste dag met 64 slagen te verbazen en eindigde met 25-onder op 2 slagen van de nummers twee. Voor hem was er een winnaars cheque van ruim 160.000 euro.