DP World Tour

Made in HimmerLand presented by FREJA: Wiesberger wint opnieuw!

Joost Luiten en Wil Besseling zijn na vier ronden in Denemarken op de 15e en 19e plaats geëindigd. Bern Wiesberger won het toernooi voor de tweede keer op rij.

Luiten was eerder met 12-onder geëindigd en had gedurende het vier dagen durende toernooi geen ronde boven par. Met 12-onder eindigde hij wel op 9 slagen afstand van de winnaar. Ook Besseling wist in Denemarken geen ronde boven par binnen te brengen. Hij eindigde met 10-onder gedeeld 19e. Voor de twee waren er cheques van ruim 20 en 16-duizend.

Wiesberger, de kampioen van 2019, maakte vijf birdies in een traject van zes holes op weg naar een laatste ronde van 64 slagen op de golfbaan van HimmerLand, waarbij hij de week eindigde op 21 onder en op 5 slagen van de Italiaan Guido Migliozzi die op de tweede plaats eindigde.

Zijn overwinning in Denemarken is Wiesberger’s achtste European Tour-titel en dat brengt hem naar de 17e plaats in het Race to Dubai klassement en brengt de Oostenrijker ook terug aan de rand van de top 50 van de wereld. De overwinning versterkt ook zijn hoop om zich in september te kwalificeren voor het Ryder Cup-team van Europa.

eerder misten Darius van Driel en Lars van Meijel de cut.