KLM Open

Maarten tevreden het weekend in

Maarten LafeberMaarten Lafeber

Maarten Lafeber Maarten Lafeber wilde laag gaan zei hij na afloop van de eerste toernooidag. De vraag is dan ook of hij tevreden is met zijn ronde van 67. ”Ik heb inderdaad wat mixed feelings over deze ronde”, aldus Lafeber. 

Zeker tot en met zijn drive op 9 had het er ook alle schijn van dat zijn score wel eens behoorlijk laag zou kunnen worden. Een gepulde ijzer naar de green bleek echter het begin van drie bogey’s op rij en -1 voor het toernooi. Zo ontspannen als hij de ronde begon, zoveel spanning stond er nu op zijn gezicht. Hij wist zich echter goed te herpakken met birdies op 14, 15 en 18. Vooral de laatste twee zullen hem veel vertrouwen hebben gegeven omdat zijn lange putts nu wél vielen. “De putts waren goed, maar mijn ijzers zijn dat niet. Ze zijn niet scherp genoeg om echt aanvallend te kunnen putten. Dat wordt dus nog even naar de range."
Opmerkelijk was verder nog dat Lafeber op hole 17 tot drie keer toe terugstapte van zijn put omdat hij gestoord werd in zijn voorbereiding. En tot tweemaal toe was het een telefoon die ging. Zelf zei hij hier na afloop over: ”Het heeft geen enkele zin om je er druk om te maken, hoe vervelend het ook is. Daarvoor gebeurt het helaas te vaak op de tour.”

Met zijn totaal van 5-onder par staat Lafeber er in elk geval goed bij voor het weekend. En op welke score stond hij na twee dagen toen hij het toernooi won? Juist, op -5.