Maarten Lafeber mis de cut in Duitsland waar Robert MacIntyre de leiding neemt!

Helaas is het Porsche European Open 2019 over voor de Nederlander Maarten Lafeber. Met 75 en 77 slagen eindigde Lafeber met 152 slagen op 5 slagen van de cut die in Duitsland op +3 kwam te liggen. Twee kostbare dubbel bogeys 1 in de eerste ronde en 1 in zijn tweede ronde waren er mede de oorzaak van dat Lafeber (foto) er in het weekend niet meer bij is.

Slechts 24 spelers zijn er onder par na de tweede ronde van het toernooi. Robert MacIintyre nam de leiding op de golfbaan van de Green Eagle Golf Courses. De Schot wist in 68 en 65 slagen rond te gaan en kwam op 11-onder te staan. De Duitser Bernd Ritthammer staat tweede met 7-onder.

Opvallend is dat geen van de Amerikanen die deze week in Duitsland meespelen onder par wisten te komen. De Nederlandse Amerikaan Johannes Veerman is de beste van hun met een score van +1. Ook de Amerikanen Patrick Reed, Kim Sihwan en Kurt Kitayama met +2 en Troy Merrit wisten zich ook te plaatsen voor het weekend.

De leider na de eerste dag Paul Casey ging na 66 slagen op donderdag nu rond in rond in 73 slagen en zakte daardoor na de derde plaats. Voor het toernooi staat hij nu op 5-onder.

De Belg Thomas Pieters deelt met 2-onder de 14e plaats.

Maarten Lafeber begint met ronde van 75 slagen in Duitsland waar Paul Casey de leiding neemt!