Ladies Tour

Lydia Ko wint het HGV Tournament of Champions en pakt haar 20ste LPGA Tour titel

Nieuw-Zeelandse Lydia Ko opende het LPGA Tour-seizoen van 2024 met een overwinning in de Tournament of Champions. Na een gedeeld leiderschap na 36 holes en een voorsprong van twee slagen aan het einde van de derde ronde, consolideerde Ko haar positie met een twee-onder-par 70 in de laatste ronde op zondag, waarmee ze de week afsloot op 14-onder 274 op de Lake Nona Golf and Country Club.

Alexa Pano (70) eindigde als tweede met een achterstand van twee slagen, terwijl de Canadese Brooke Henderson, de verdedigende kampioen, derde werd met 10 onder na een ronde van 68.

Het exclusieve evenement, voorbehouden aan spelers die in de afgelopen twee seizoenen op de LPGA Tour hadden gewonnen, zag Ko triomferen op basis van haar drie overwinningen in 2022. Ondanks geen officiële overwinning in de VS in 2023, behaalde de 26-jarige haar 20ste LPGA-titel, waarmee ze de zevende is die deze mijlpaal bereikt vóór haar 27ste.

Ko reflecteerde op haar seizoen en de sleutel tot haar succes: “Misschien als ik de sleutels eerder had gevonden, had ik een beter seizoen kunnen hebben. Maar als je blijft denken aan ‘wat als’, is het eindeloos. Ik heb hard gewerkt in de twee weken voorafgaand aan dit evenement. Thuis winnen is fijn geweest.”

Hoewel Pano een laatste opleving had met birdies op de 16de en 17de, was het te laat om Ko serieus te bedreigen. Henderson had haar beste ronde van de week met vier birdies in vijf holes, terwijl ze foutloos bleef.

De vierde plaats werd gedeeld door Cheyenne Knight, Ally Ewing en Japan’s Ayaka Furue op acht onder. Rose Zhang en Charley Hull deelden de zevende plaats met een score van zeven onder, terwijl Schotland’s Gemma Dryburgh (73) eindigde op zes onder en Leona Maguire uit Ierland (68) op een gedeelde twaalfde plaats op vier onder.