Het eerste golfnieuws

Luke Donald maakt vandaag zijn keuzes bekend voor Ryder Cup Team Europa

Created with GIMP

Het is een spannende tijd voor golfliefhebbers over de hele wereld, want de Ryder Cup nadert snel. Team Europa’s captain, Luke Donald, staat voor een cruciale beslissing: welke spelers zal hij kiezen als zijn zes captain’s picks om Team Europa compleet te maken? De Ryder Cup vindt plaats op de prestigieuze Marco Simone Golf Club in Rome, van 29 september tot 1 oktober.

De laatste twee automatische kwalificatieplekken voor het Ryder Cup-team van Europa werden veiliggesteld door Matt Fitzpatrick en Robert MacIntyre. Dit plaatst Luke Donald voor een uitdagend dilemma, aangezien hij nu moet beslissen welke spelers hij als zijn zes captain’s picks zal benoemen.

De intensieve kwalificatiecampagne van een jaar kwam ten einde op zondag met de Omega European Masters. De top drie spelers op de European Points List en de volgende drie beschikbare spelers op de World Points List hebben hun plaatsen in het team van Luke Donald verzekerd voor het evenement in Rome later deze maand.

De getalenteerde Jon Rahm bezette de eerste twee plaatsen in beide ranglijsten, terwijl Robert MacIntyre zijn derde plaats op de European Points List wist vast te houden met een gedeelde 55e plaats in Zwitserland. Hiermee verdiende MacIntyre zijn Ryder Cup-debuut op de prachtige baan van de Marco Simone Golf Club.

Na een indrukwekkende vierde plaats in het Tour Championship, gelooft Rory McIlroy dat hij in topvorm verkeert voor de Ryder Cup. Ook FedExCup-kampioen Viktor Hovland en de Engelsman Tyrrell Hatton waren al automatisch gekwalificeerd op basis van hun prestaties op de World Points List. Matt Fitzpatrick veroverde zijn derde Ryder Cup-deelname na een gedeelde derde plaats in Crans-sur-Sierre, waarmee hij Tommy Fleetwood voorbijstreefde in de ranglijst.

Tommy Fleetwood is nu een van de spelers die hopen op een captain’s pick wanneer Luke Donald de rest van zijn team bekendmaakt. Dit langverwachte moment zal live te volgen zijn.  Met zoveel talent om uit te kiezen, zal het een moeilijke beslissing worden voor Team Europa.

Een opvallende speler die zijn kansen vergrootte, is Ludvig Aberg. Hij behaalde zijn overwinning met een voorsprong van twee slagen tijdens de Omega European Masters. Met vier birdies in zijn laatste vijf holes heeft Aberg zichzelf als een sterke kanshebber gepositioneerd om zijn debuut te maken in de Ryder Cup. Voor Aberg zou dit een droom die uitkomt zijn, en hij deelt zijn opwinding over de mogelijkheid om deel uit te maken van dit prestigieuze evenement.

Naast Fleetwood en Aberg zijn er andere spelers die in aanmerking komen voor een captain’s pick. Justin Rose, winnaar van de AT&T Pebble Beach Pro-Am eerder dit jaar, wordt genoemd als een waarschijnlijke kandidaat. Ook Shane Lowry, ondanks een enkele wereldwijde top-10 sinds zijn overwinning in het BMW PGA Championship in september vorig jaar, hoopt op selectie.

Andere namen om in de gaten te houden zijn Sepp Straka, winnaar van de John Deere Classic en runner-up bij The Open in juli, evenals Adrian Meronk, die indruk maakte met zijn overwinning in de DS Automobiles Italian Open op de Ryder Cup-baan eerder dit jaar.

Met nog veel meer getalenteerde spelers op de European Points List, zoals Rasmus Hojgaard, Nicolai Hojgaard, Yannik Paul, Victor Perez en Adrian Otaegui, belooft de Ryder Cup van dit jaar een spektakel te worden. Luke Donald staat voor een uitdagende taak om zijn zes captain’s picks te kiezen en Team Europa klaar te stomen voor de strijd op de baan van Marco Simone Golf Club in Rome. Grootse momenten en intense competitie liggen in het verschiet. Golffans kunnen nauwelijks wachten om te zien welke golfers de eer van Team Europa zullen verdedigen in deze iconische wedstrijd.