DP World Tour

Luiten leidt samen met Guerrier en Southgate in Oman

Joost Luiten in Oman

Joost Luiten is gedeeld leider in het NBO Oman Open na drie ronden spelen. Met 66 slagen op de derde dag klom Luiten naar de eerste plaats waar zijn medespeler Daan Huizing een vrije val maakte in het klassement. Luiten had bijna een foutloze ronde op de bogey op 15 na waar hij met zijn afslag in een fairway bunker verdween.

 

Huizing zakte door een ronde van 76 slagen (+4) maar liefst 26 plaatsen omlaag en staat nu met 3-onder voor het toernooi op de gedeelde 31e plaat. Huizing kwam niet verder dan het maken van 1 birdie maar liet daar tegenover 5 bogeys noteren.

Met 12-onder deelt Luiten nu de leiding samen met de Fransman Julien Guerrier en de Engelsman Matthew Southgate. De Engelsman Chris Wood had zelfs de leiding kunnen nemen of de vierde leider kunnen zijn maar twee bogeys op 17 en 18 aan het eind van zijn ronde verpeste dit allemaal. Met 11-onder staat hij alleen op de 4e plaats.

De Belg Thomas Detry zakte in het klassement na een derde ronde vna 74 slagen. Met -1 deelt hij de 45e plaats.

De laagste ronde van de dag!

Luiten had samen met Guerrier, Adrian Otaegui en Jorge Campillo de laagste ronde van de dag met 66 slagen.

Hoogste ronde van de dag!

Hij begon het toernooi met een ronde van 65 slagen, liet toen 71 slagen noteren maar in zijn derde ronde bleef hij niet onder de 80 slagen! De Engelsman Paul Waring liep de Al Mouj Golf in Muscat af met 81 slagen en staat nu met +9 totaal onderaan het klassement.

Meer Joost Luiten hier: https://golfnet.nl/tag/joost-luiten/ 

live scoring via de European Tour zie: http://www.europeantour.com/europeantour/season=2018/tournamentid=2018016/leaderboard/index.html#/leaderboard