Luiten klimt 8 plaatsen omhoog in WGC Mexico, flinke opmars van Thomas!

Met 4 birdies en 1 bogey heeft Joost Luiten zijn derde ronde van het World Golf Championship Mexico afgesloten. Met 68 slagen wist de Nederlander 8 plaatsen te stijgen in het klassement en met een score van 2-onder voor het toernooi staat hij 32e. Het putten ging dit keer echt beter en zo waren en geen drie-putts meer te zien op zijn scorekaart. De enige bogey die hij maakte kwam doordat zijn afslag in een fairwaybunker terecht kwam en dat hij hem er alleen uit kon slaan en dis pas in drie slagen naar de green kon.

Luiten deelt onder andere zijn 32e plek met de Belg Thomas Pieters en zal op de laatste dag met hem en de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen de baan in gaan.

De leiding bleef in handen van Shubhankar Sharma (foto). De Indiër wist veel onmogelijke putts toch te maken en soms van flinke afstanden maar liet af ent e ook een steekje vallen met bijvoorbeeld een drie-putt op de 13e en ging daardoor rond in 69 slagen waarmee hij zijn score op 13-onder bracht.

Het zal op zondag in ieder geval een spannende laatste ronde worden voor Sharma want hij voelt de hete adem van de Engelsman Tyrrel Hatton de Amerikaan Phil Mickelson en de Spanjaarden Sergio Garcia en Rafa Cabrera Bello in zijn nek. De vier staan met 11-onder op 2 slagen afstand van hem.

Flinke opmars van Justin Thomas!

De Amerikaan Justin Thomas steeg maar liefst 28 plaatsen in het klassement na een ronde van 62 slagen. Met onder andere een eagle op de 1e hole waar hij voor de green ging van de net geen 300 meter lange par 4 en zijn chip uitholde en 8 birdies en slechts 1 bogey wist hij met 62 slagen zijn derde ronde te eindigen. Hij staat nu met 9-onder op de 10e plek en op 4 slagen verwijderd van Sharma.

Hole-in-one

Er was ook nog een hole-in-one en wel voor Ross Fisher. De Engelsman wist op de derde hole zijn bal met een kleine rol in de cup te laten verdwijnen. Met nog 1 birdies en 1 bogey in zijn ronde eindigde hij met 69 slagen en staat hij nu op 5-onder voor het toernooi.