Luiten en Van Driel en Van Meijel door in Oman!

Wat een heerlijke prestatie van de Nederlanders in Oman. Drie van de vier wisten de cut te halen en gaan nu voor het prijzengeld spelen in het Oman Open. Joost Luiten (foto) werd de hoogst genoteerde Nederlander in het klassement met een gedeelde 5e plaats en 6-onder par. Darius van Driel wist met 4-onder op de gedeelde 15e plaats te komen en Lars van Meijel wist maar net met par en een gedeelde 62e plaats ook het weekend te halen. Helaas wist Wil Besseling niet te cut te halen, hij had met 72 en 76 slagen er 4 teveel om net als zijn landgenoten erbij te mogen zijn.

Vooral op de tweede dag waren het meerdere dubbel bogeys die Besseling maakte. Luiten zat op een gegeven moment heerlijk in een birdie reeks met birdies op 4, 5, 6 en 7. In zijn ronde 7 birdies maar ook 4 bogeys. Van Driel kwam tot het maken van vier birdies maar had maar 1 bogey. Van Meijel wist naast zijn drie birdies ook drie bogeys te maken.

De Schot en 45 jarige Stephen Gallacher nam de leiding samen met de 18-jarige Deen Rasmus Hojgaard. De twee staan met 9-onder bovenaan het klassement en hebben 1 slag voorsprong op de Belg Nicolas Colsaerts en de Fin Kalle Samooja. Thomas Detry wist met 1-onder ook de cut te halen maar dat gold niet voor Thomas Pieters die met +1 dus net 1 slag teveel had.

Luiten beste Nederlander Van Driel ook onder par en Migliozzi leidt!