Luiten door in het Saudi International, Johnson pakt de leiding met baanrecord!

Er was veel wind op de tweede dag van het Saudi International en dat zorgde voor hogere scores dan normaal. Er werden veel greens gemist en spelers hadden moeite met de afstanden. Soms moest er een stuk rots verplaats worden (foto) en moest de nummer 1 van de eerste ronde, Thomas Pieters die nu meer bogeys dan birdies had, buigen voor de golfbaan van de Royal Greens Golf & Country Club.

Dustin Johnson (foto bovenaan) zorgde op de tweede dag voor een nieuw baanrecord. De Amerikaan wist met 61 slagen het clubhuis te bereiken en heeft met 11-onder een ruime voorsprong op zijn achtervolgers.

Joost Luiten had het net als veel andere spelers moeilijk met de wind. Sommige schoten waren net te ver en dan moest hij weer terugchippen en dat lijkt niet zijn sterkste speltype te zijn. Met 66 en 71 slagen (-3) wist hij met een gedeelde 18e plaats wel de cut te halen maar dat was niet het geval voor de nummer 1 van de wereld, Justin Rose.

De winnaar van vorige week het gespeelde Dubau Desert Classic, Bryson DeChambeau, kwam met twee ronden van 68 slagen op 4-onder en daarmee deelt hij de 12e plaats.

Wie misten onder andere nog meer de cut? Henrik Stenson met +2 net als Rose, Ernie Els (+3), Matt Wallace (+5) en de amateur Abdulrahman Al Mansour met +25!