DP World Tour

Luiten -1 na eerste ronde Dubai Desert Classic, Donaldson net geen nieuw baanrecord

Is het een goede start van Joost Luiten in het Dubai Desert classic, gemende gevoelens. Met 1-onder par, drie birdies en twee bogeys, begon de Nederlander aan het toernooi in Dubai. Er werd gespeeld onder ideale omstandigheden, polo’s aan weinig wind en goede greens. Toch wist Luiten daar niet van te profiteren en met zijn 71 slagen zal hij op vrijdag een veel lagere score binnen moeten brengen wil hij er in het weekend ook bij willen zijn.

Jamie Donaldson (foto) leek op weg om een ronde onder de 60 slagen te gaan maken. Met nog twee holes te gaan stond de speler uit Wales al op 11-onder. De par op 17, waar hij zijn afslag in een van de waste area’s sloeg en daardoor de green miste maar een goede up en down wist te maken voor een par en de bogey op 18 waar hij via een fairway bunker zijn bal rechts van de green sloeg en zijn chip te ver door rolde zorgde voor de enige bogey op zijn kaart en een ronde van 10-onder.

David Horsey en Anthony Wall delen de tweede plaats met een score van 63 slagen (-9). Tyrrell Haton staat alleen op de 4e plaats met 8-onder par. De Belg Thomas Pieters had opnieuw een goede start. Met een ronde van 65 slagen (-7) deelt hij samen met onder andere Rory McIlroy de 5e plaats. Ook de landgenoot van Pieters, Thomas Detry begon het toernooi goed met 68 slagen (-4) en hij deelt daarmee de 25e plaats. De derde Belg in het toernooi Nicolas Colsaerts begon ook met een ronde onder par.