PGA Tour

Lucas Glover neemt leiding in het FedEx St. Jude Championship

Rory McIlroy & Scottie Scheffler schoten beiden vier-onder-par rondes om zich binnen drie slagen van leider Lucas Glover te plaatsen; Eerste-ronde leider Jordan Spieth ligt één slag achter

Rory McIlroy en Scottie Scheffler zijn in de race gekomen bij het FedEx St. Jude Championship, terwijl Lucas Glover de leiding heeft genomen na de tweede ronde op TPC Southwind.

Glover schoot op vrijdag een 64 en ging voorbij aan zijn Amerikaanse landgenoot Jordan Spieth om bovenaan het leaderboard te staan.

Glover stond zes onder voor zijn 18 holes en in totaal tien onder, één slag voor op Spieth en twee slagen voor op een achtervolgende groep van vijf, waaronder de Engelsman Tommy Fleetwood.

Een eagle op de 16e, Glover’s zevende hole, zette vuur onder zijn ronde en hij volgde dit met een reeks van drie birdies in vier holes op de front nine, terwijl hij een foutloze scorekaart in Memphis neerzette.

Spieth volgde zijn opvallende 63 op donderdag met een wat wisselvallige 68. Hij stond twee onder op vrijdag, met als hoogtepunt een prachtige bunkerslag die van 16 yards in de hole belandde en hem in twee slagen op de korte vierde hole bracht.

Dat was een van de zes birdies die hij maakte, maar zijn voortgang werd tenietgedaan door vier bogeys – twee direct na zijn briljante poging uit het zand.

Fleetwood sloeg zijn tweede 66 op rij, maar een verloren slag op de laatste hole zorgde ervoor dat de Brit de dag afsloot met twee slagen achterstand op Glover.

De twee best gerangschikte spelers ter wereld – Scottie Scheffler en Rory McIlroy – staan nog een slag verder terug op zeven onder.

Het duo, dat donderdag en vrijdag samen speelde naast de nummer 3 van de wereld, Jon Rahm, zou op zaterdag mogelijk opnieuw kunnen worden gekoppeld nadat ze beiden een 66 tekenden om in de race te blijven voor een titelkans tijdens het weekend.

Toen ze de laatste vier holes van de ronde ingingen, stonden ze beide vijf slagen achter op Glover, maar slaagden erin om het slotstuk van de ronde met twee onder par te spelen en daarmee een dreigende positie op het leaderboard in te nemen.

Na een teleurstellende openingsronde schoot Rahm een veel verbeterde 67 om op gelijke par voor het toernooi te eindigen, waarbij de Spanjaard geholpen werd door een spectaculaire herstelslag uit de bunker op de 18e hole nadat hij zijn afslag in het water had geslagen.

Goed gepositioneerd op zes onder zijn het Amerikaanse duo Xander Schauffele en Max Homa, terwijl Collin Morikawa en Patrick Cantlay zich bevinden in de groep die één slag verder terug staat.

Spieth aan kop na eerste ronde St. Jude Championship