PGA Tour

Lucas Glover blijft leiden op FedEx St Jude Championship na derde dag; Justin Rose maakt indruk met baanrecord

Lucas Glover zette zijn sterke vorm voort tijdens het FedEx St Jude Championship en eindigde de derde dag bovenaan het klassement, met de Engelsman Tommy Fleetwood op slechts twee slagen achterstand op de derde plaats.

De 43-jarige golfer sloeg een ronde van vier onder par, wat neerkomt op een score van 66, met vijf birdies en een bogey om zijn voorsprong te behouden. De Amerikaan Taylor Moore staat op slechts één slag achterstand op de tweede plaats na een ronde van 65 slagen.

Glover omschreef de dag als een wat rommelige dag. “Drie maanden geleden zou ik boos zijn geweest op een score van 66, of als je me vertelde dat ik boos zou zijn op een score van 66, zou ik hebben gezegd dat je gek was,” zei Glover.

“Ik ga wat zaken op orde stellen en morgen met wat meer vertrouwen wakker worden dan ik nu heb, en dan zien waar we staan.”

Fleetwood behield zijn positie op de derde plaats met zeven birdies en drie bogeys terwijl hij op zoek is naar zijn eerste overwinning in Amerika.

Rory McIlroy klom twee plaatsen omhoog naar een gedeelde zesde plaats, vijf slagen achter de leider, nadat hij een ronde van twee onder par 68 sloeg met zes birdies en vier bogeys.

McIlroy zei dat hij zich in een “neutrale” positie bevindt, maar hoopt zich in de strijd te mengen op de laatste dag van het toernooi.

“Met een achterstand van vijf slagen ga ik morgen in, ik heb het gevoel dat ik in vuur en vlam kan raken en hopelijk een goede run kan maken,” zei hij.

Ondertussen klom Justin Rose met een baanrecord-equivalente 61 slagen omhoog op het klassement.

Lucas Glover neemt leiding in het FedEx St. Jude Championship