Ladies Tour

LPGA Tour: Emily Kristine Pedersen leidt en Dewi Weber zakt naar 31e plaats

Kan Dewi Weber er nog een lage ronde uitknallen?

In de spannende strijd op The ANNIKA blijft Emily Kristine Pedersen aan de leiding, terwijl Dewi Weber haar positie ziet verschuiven naar de 31e plaats. Weber slaagde er niet in om haar indrukwekkende openingsronde voort te zetten en tekende scores van 69 en 71 slagen op na haar sprankelende start van 64 slagen. Met een totaal van 6-onder heeft ze nu een spectaculaire ronde nodig om zich in de top 10 te nestelen.

Pedersen, daarentegen, lijkt vastbesloten om haar eerste LPGA Tour-titel te veroveren. Met drie birdies in de laatste vijf holes kaartte ze een indrukwekkende 64, waarmee ze een voorsprong van drie slagen behoudt. De scores op The ANNIKA zijn zo laag dat Pedersen, ondanks haar uitstekende ronde, slechts de zevende beste score van de dag neerzette.

Ondanks haar zes birdies bleef Pedersen geduldig terwijl andere spelers haar probeerden bij te benen. Amy Yang schoot een verbazingwekkende 61, Lilia Vu herstelde met een 62, evenals Patty Tavatanakit en Alison Lee. Twee andere spelers tekenden voor een 63.

In de slotfase kreeg Pedersen wat ademruimte toen haar drive op de 16e hole uit een bunker de fairway in sprong, waardoor ze een eenvoudige wedge naar de green kon slaan. Op de 18e hole trok ze haar pitching wedge, maar de bal ving een helling aan de linkerkant van de green en rolde naar zes voet voor een laatste birdie.

Met een totaal van 18 onder par gaat Pedersen de laatste ronde in met een voorsprong van drie slagen op Yang en Vu.

Pedersen onthulde dat ze met haar mentale coach had gesproken, die haar adviseerde om aan het einde van de dag met meer slagen voor te staan dan bij het begin.

“Om iets te hebben om naar te streven en me gewoon te concentreren op wat ik aan het doen was en niet naar de anderen te kijken,” zei Pedersen.

“Dus dat is wat ik probeerde te doen. Probeerde meer birdies te maken in het weekend dan ik de eerste twee dagen deed, en dat hield me min of meer bij, ook al stond ik aan de leiding.”

Pedersen gaat voor haar eerste LPGA Tour-titel en lijkt in uitstekende vorm te verkeren om volgende week af te reizen naar de LPGA-finale aan de kust van Florida in Naples. Ze stond op de 80e plaats in de Race to CME Globe en alleen de top 60 gaan door.

Vu heeft geen dergelijke zorgen. Ze staat op de tweede plaats en zal die positie behouden, zonder kans om Celine Boutier in te halen, die deze week niet speelt. Maar er is nog de kwestie van LPGA Tour-speler van het jaar, gebaseerd op punten, en Vu staat slechts drie punten achter.

Vu zei dat ze nooit aan de speler van het jaar dacht tot nadat ze de Women’s British Open had gewonnen voor haar tweede major van het jaar.

“Toen begon ik erover na te denken, begon ik slechter te spelen,” zei Vu. “Dus nu denk ik er niet meer aan. Ik probeer gewoon goed te spelen.”

LPGA Tour: Emily Kristine Pedersen aan de leiding, Dewi Weber op de 10e plaats