Ladies Tour

LPGA Tour: Emily Kristine Pedersen aan de leiding, Dewi Weber op de 10e plaats

Kan Dewi Weber nog wat plaatsen stijgen?

De Nederlandse golfster Dewi Weber is enkele plaatsen gezakt in het klassement van The ANNIKA in Florida. Met ronden van 64 en 69 slagen staat ze op 7-onder en is haar achterstand op de leider nu 5 slagen.

De Deense Emily Kristine Pedersen had een indrukwekkende 12-onder-par 65 en nam daarmee de leiding in The ANNIKA Driven By Gainbridge At Pelican.

Pedersen’s (foto) totaal van 128 slagen na twee ronden brak het toernooirecord voor 36 holes met één slag. Ze begon de dag één slag achter, maar staat nu twee slagen voor op de Japanse Minami Katsu, die een ronde van 67 liet noteren. De Thaise Jasmine Suwannapura maakte een 65 en klom naar de derde plaats met negen onder op vrijdag.

De Deense had misschien nog verder kunnen uitlopen, maar elk van haar drie birdies op de front nine werd tenietgedaan door een bogey kort daarna. Een bogey op hole 9, een par-3, zorgde ervoor dat ze op vijf onder par bleef voor de dag.

“Ik heb een paar goede putts geholed. Ik denk dat de greens vanmorgen zo zuiver waren. Niet dat ze dat vanmiddag niet waren, maar ik had een paar goede rolls om mee te beginnen,” zei Pedersen.

Pedersen heeft vijf keer gewonnen op de Ladies European Tour, maar is nog op zoek naar haar eerste overwinning in de Verenigde Staten. De 27-jarige strijdt ook om een plek in het CME Group Tour Championship, dat volgende week het seizoen afsluit.

De top 60 spelers in het klassement na dit toernooi zullen zich kwalificeren; Pedersen begon de week op de 80e plaats, maar zou met een overwinning in de top 60 springen.

“Ik probeer me gewoon te concentreren op het samenstellen van een goede dag, een goede hole, een goede slag elke dag. Zo vaak heb ik vooruit gekeken en is het niet goed gegaan, dus ik probeer iets anders te doen,” ging ze verder.

De nummer 4 van de wereld, Jin Young Ko uit Zuid-Korea, had een ronde van 69 op vrijdag en staat gedeeld vierde op acht onder met Lindy Duncan uit de VS (65), Perrine Delacour uit Frankrijk (65), Wichanee Meechai uit Thailand (66), Gaby Lopez uit Mexico (67) en Muni He uit China (67).

Tweevoudig titelverdediger Nelly Korda staat op vijf onder na een ronde van 68. Brooke Henderson uit Canada, die donderdag met een score van 62 de leiding nam, zakte naar drie onder dankzij een ronde van 75 met vier bogeys en twee dubbel bogeys. Opmerkelijke speelsters die de cut op één onder par misten, waren Stacy Lewis en Celine Boutier uit Frankrijk.

Dewi Weber knalt in ANNIKA Driven By Gainbridge At Pelican, Brooke Henderson aan kop