Het eerste golfnieuws

Lovey speelt zeer sterke 1e 18 holes in Bad Windsheim, Duitsland

ImageNa de eerste dag van het Windsheim Classic op de EPD-Tour waren de reacties zeer verschillend van de aanwezige Nederlanders. St?phane Lovey (foto) kon met een goed gevoel terug kijken, hij speelde de 1e ronde in 70 slagen (-3).

Dajs Bos speelde eveneens zijn ronde in 70 slagen en deelt daarmee de 15e plaats. Guido van der Valk en de pro van Houtrak John Vingoe delen met 71 slagen de 20e plaats.

Van de overige Nederlanders speelden Ralph Miller en Ruben Wechelaer hun ronde in level par (gedeeld 47e).

Hiddo Uhlenbeck kwam met 1 over van de baan en reageerde teleurgesteld. ?Ik heb zo slecht geput vandaag maar de rest ging ook niet lekker. Het is misschien een zwak excuus maar gisteren ben ik een contactlens verloren en nu speel ik met twee verschillende lenzen. Met als gevolg hoofdpijn. Ik heb moeite met de afstand in te schatten, gelukkig eindigde ik nog met een birdie op 18?, aldus Uhlenbeck. Met dezelfde score eindigden ook Jules Kappen en Xavier Ruiz Fonhof.

Brian Schutz keek ook niet erg gelukkig terug op zijn ronde. ?Ik maak gewoon 40 puts en dat zegt wel genoeg?, aldus een teleurgestelde Schutz. Hij eindigde zijn ronde in 76 slagen (+3). De spelers waren het er bijna allemaal over eens dat de score omlaag moet kunnen met 6 par 5 holes, 5 par 3 en 7 par 4 holes. De baan is zeker niet een van de moeilijkste, maar dan moeten de greens wel een beetje meewerken anders wordt het niks. John Boerdonk had net zoals Schutz 76 slagen nodig.
De leiding is met 65 slagen (-8) in handen van de Deen Jesper Nielsen. De Schot Euan McIntosh en de Deen Anders Rasmussen delen met 66 slagen (-7) de 2e plaats.