Het eerste golfnieuws

Love III leidt op Augusta National

ImageHij kan zijn bal een vreselijk eind ver slaan maar nu was het toch zijn korte werk dat hem boven aan het klassement bracht. David Love III, die vandaag zijn 38e verjaardag viert, gaat met een ronde van 67 slagen aan de leiding in de Masters op Augusta National.

Hij speelde als enige zijn ronde zonder bogey.

Love III heeft 1 slag voorsprong op de Spanjaard Sergio Garcia en de Argentijn Angel Cabrera. Van de laatste 5 wedstrijden die hij speelde miste hij tot 3 keer de cut en hij eindigde niet hoger dan een gedeelde 30e plaats dit jaar. In de afgelopen jaren eindigde hij 5 keer bij de beste 7 spelers op Augusta.

“De baan mag dan iets langer zijn, maar na een goede drive merk je daar toch weinig van. Het is vaak een ijzertje meer richting de green”, aldus Love.

Garcia, die nu gedeelde 2e staat, miste vorig jaar nog de cut in het toernooi. Zijn hoogste eindklassering was een gedeelde 38e plaats. Garcia verdiende zijn lage ronde van 68 slagen door birdies op alle par 5?s te maken.

Phil Mickelson, Retief Goosen en Padraig Harrington delen de 4e plaats met 69 slagen.

Tiger Woods, 2000 Masters kampioen Vijay Singh, Ernie Els, tweevoudig winnaar Jose Maria Olazabal, Darren Clarke, Jesper Parnevik, Chris DiMarco, Scott Verplank, Miquel Jiminez, Nick Price en Justin Leoanrd delen met -2 de 7e plaats.

Woods stond 3-onder par na 5 holes spelen maar viel terug door bogeys op 6, 10 en 14, gelukkig maakte hij op 15 en 17 nog een birdie.

Padraig Harrington leek even een zeer sterke 1e ronde te gaan spelen, hij stond na 12 holes op -6 maar bogeys op 13, 14 en 18 brachten zijn uiteindelijk score op -3 en dat is goed voor de gedeelde 4e plaats. De flight van Harrington met Craig Stadler en Stuart Appleby kreeg nog een waarschuwing voor te langzaam spelen.

1 D. Love III
-5
T2 S. Garcia
-4
T2 A. Cabrera
-4
T4 R. Goosen
-3
T4 P. Harrington
-3
T4 P. Mickelson
-3
T7 S. Verplank
-2
T7 J. Parnevik
-2
T7 C. Dimarco
-2
T7 E. Els
-2
T7 J. Olazabal
-2
T7 T. Woods
-2
T7 M. Jimenez
-2
T7 N. Price
-2
T7 V. Singh
-2
T7 J. Leonard
-2
T7 D. Clarke
-2