LIV Golf Tour

LIV Golf: Dustin Johnson wint na play-off

Dustin Johnson

Dustin Johnson herstelde van een triple-bogey voordat hij een birdie maakte op de eerste play-off hole om Cameron Smith en Branden Grace te verslaan en de inaugurele LIV Tulsa titel te winnen in Broken Arrow, Oklahoma. Deze overwinning was Johnson’s tweede sinds hij een jaar geleden zich aansloot bij LIV Golf.

Johnson (foto), die zijn ronde afsloot met 67 slagen, stond op de 18e een slag achter Smith (61 slagen) en Grace (65 slagen.) Zijn afslag ging direct naar links en was gedeeltelijk geblokkeerd door een boom. Met een sandwedge wist hij over de hoek van de boom te komen en eindigde hij ongeveer 3 meter van de pin en maakte zijn birdie.

Smith stond op de range te wachten, hij had al een birdie gemaakt op de 18e voor zijn fantastische ronde van 61 slagen en waarmee hij het LIV-record evenaarde dat Grace maakte in de openingsronde.

Grace had twee putts vanaf 10 meter op de laatste hole, wat hem in de play-off plaatste en zijn Zuid-Afrikaanse team Stinger verzekerde van hun eerste team overwinning van het jaar.

In de play-off hadden drie de spelers ongeveer dezelfde lijn naar de hole, met Grace vanaf de rand. Grace miste hem links, Johnson holede zijn putt vanaf 4.5 meter en Smith miste hem rechts van de hole vanaf 3.5 meter.

Eerder had Johnson een triple bogey gemaakt op de par-drie 10e. Hij zag zijn eerste bal via een pad het water in stuiteren, dropte had vervolgens een modderige ligging en miste een putt van 1.20 meter.

LIV Golf: Dustin Johnson pakt de leiding na de tweede ronde in Tulsa

LIV Golf: Branden Grace pakt de de leiding in Tulsa