LIV Golf Tour

LIV Golf: Dustin Johnson wint met zijn team 16 miljoen

Dustin Johnson

Dustin Johnson heeft er nog een overwinning toegevoegd aan zijn optreden op de LIV Golf Tour. De Amerikaan won na een eerdere individuele overwinning ook het LIV Team Golfkampioenschap.

Het 4 Aces team van Dustin Johnson claimde de overwinning toen de inaugurele LIV Golf serie van dit jaar werd afgesloten met een teamevenement en daarmee het seizoen eindigde in Miami.

Twaalf teams streden om een ​​pot van 50 miljoen euro waarbij de winnaars 16 miljoen kregen om te verdelen.

Vier teams gingen door naar de laatste dag op zondag toen de 4 Aces op zeven onder eindigden en met één slag wonnen. Patrick Reed, Talor Gooch en Pat Perez waren de andere leden van het team.

Tweevoudig grote winnaar Johnson had al eerder het inaugurele individuele LIV Golf kampioenschap gewonnen, zie LIV Golf: Dustin Johnson wint na play-off en 87 slagen voor Sihwan Kim! en ontving 18 miljoen aan prijzengeld, waarmee hij de seizoensfinale inging.

De Amerikaan behaalde de overwinning voor zijn team met een korte putt op de laatste hole, terwijl Team Punch, wiens aanvoerder de Australiër Cameron Smith is, tweede werd met zes onder.

De door Saudi-Arabië gesteunde LIV Golf-serie heeft voor diepe verdeeldheid in de golfsport gezorgd. Zo zijn er momenteel geen punten op de wereldranglijst te verdienen voor degenen die ervoor hebben gekozen om deel te nemen aan deze serie en de LIV golfers zijn verbannen uit de PGA Tour.