LIV Golf Tour

LIV Golf: Dustin Johnson leidt in Chicago

Dustin Johnson

Dustin Johnson is de leider in Chicago en dat vers na zijn overwinning in het vorige LIV Golf evenement in Boston. Hij wist met een bogey vrije ronde van 9-onder, 63 slagen, te maken om daarmee een ​​voorsprong van drie slagen te nemen op Rich Harvest Farms. Het is de laagste score, in verhouding tot par, gemaakt dit seizoen op de LIV Golf.

Dankzij zijn lage ronde heeft ook het team van de 4 Aces GC een slag voorsprong in het teamklassement, het kan voor hun de vierde opeenvolgende overwinning op Amerikaanse bodem worden.

De andere 11 teams staan ​​te popelen om de 4 Aces reeks overwinningen te beëindigen. De volledig Australische Punch GC en geleid door aanvoerder Cameron Smith en die in 6-onder rondging, zijn de dichtstbijzijnde achtervolgers.

“Hopelijk kan iemand ze dit weekend krijgen”, zei Smith, de dichtste achtervolger van Johnson in het individuele klassement.

“Mijn spel is echt in goede vorm”, zei Johnson. “Het is dag in, dag uit solide geweest, dus veel van dezelfde slagen zijn zeer consistent. Dat is altijd waar ik naar op zoek ben, gewoon consistentie in de balvlucht en in wat ik probeer te doen en op dit moment gaat het natuurlijk best goed.”

Smith, de Open Champion die zijn tweede start maakte sinds hij bij LIV Golf kwam, speelde ook bogey vrij golf. In Boston was hij één slag verwijderd van een play-off.

Matthew Wolff van Hy Flyers GC staat solo derde na zijn 67 slagen. Zijn ronde werd gemarkeerd door een eagle op de par-5 18e.

In de laatste ronde in Boston worstelde Wolff op de greens en viel uit de strijd toen zijn frustratie toenam. Hij was blij om een ​​verbetering te zien in zijn putts op vrijdag.

“Ik ben altijd een goede putter geweest, dus als ik niet goed put, is dat behoorlijk frustrerend, en soms kan ik mijn woede en emoties wat beter onder controle houden”, zei Wolff.