LIV Golf Tour

LIV Golf: Charles Howell III wint samen met zijn team van Bryson DeChambeau

Bryson DeChambeau is de jongste speler van Crushers GC. Zijn ervaren teamgenoten Charles Howell III, Paul Casey en Anirban Lahiri hebben samen 62 jaar professionele ervaring en met meer dan 2.200 carrièrestarts. De vier wonnen het team event met een eindtotaal van 26-onder par. Het team van de 4Aces, Peter Uihlein, Pat Perez, Dustin Johnson en Patrick Reed, werden met 17-onder tweede.

Charles Howell III leverde misschien wel zijn beste prestatie in 23 jaar als professionele golfer en claimde de individuele titel met vier slagen verschil op Uihlein. Zijn bogey vrije ronde van 8-onder op zondag gaat de boeken in als een van de beste rondes in de korte geschiedenis van LIV Golf Tour. Zijn driedaagse totaal van 16-onder was goed voor 62% van de winnende team score van de Crushers GC.

Het was een bijna perfecte prestatie op een baan die Howell heel goed kent. Nadat hij vorig jaar de sprong naar LIV Golf had gemaakt en om zich bij het team van DeChambeau aan te sluiten, vreesde Howell dat hij de golfbaan van Mayakoba misschien nooit meer zou zien. Dus toen de LIV Tour het aan het schema voor 2023 toevoegde, verheugde hij zich erop.

De Crushers verdienden 3 miljoen dollar, terwijl de Aces 1.5 miljoen mee naar huis namen en het team Torque 500.000.

LIV Golf: Talor Gooch en Peter Uihlein delen de leiding