LIV Golf Tour

LIV Golf: Cameron Smith leidt maar Dustin Johnson op twee slagen!

Cameron Smith heeft nog maar vijf ronden gespeeld in zijn LIV golf carrière en nu staat hij op de nummer 1 plek na twee ronden in het LIV Golf Invitational Chicago.

Dankzij een 4-onder 68 in soms best moeilijke scorende omstandigheden op de bbaan van Rich Harvest Farms, wist Smith een voorsprong van twee slagen te nemen op Boston winnaar Dustin Johnson. Ondertussen is zijn volledig Australische Punch GC slechts één slag achter Johnson’s 4 Aces GC, die op zoek is naar zijn vierde opeenvolgende overwinning als team.

“Het is een zeer unieke situatie, een situatie waar ik waarschijnlijk nog niet aan gewend ben”, zei Smith, die nu op 10 onder staat. “Ik merk dat ik meer naar de teamscore kijk dan naar de individuele score.”

Zondag spelen Smith en Johnson voor de tweede achtereenvolgende dag in de kopgroep. Het duo krijgt gezelschap van Peter Uihlein, die zaterdag een flink lage ronde had met een 6-onder 66 om solo op de derde te komen met 7-onder.

“Het is duidelijk dat Cam de regerend Open kampioen is die ongelooflijk golf speelt. DJ heeft vorige week gewonnen’, zei Uihlein. “Het zijn allebei ongelooflijke goede spelers die geweldig spelen.”

De spelers moesten het opnemen tegen winderige omstandigheden op een dag die hun geduld op de proef stelde. De gemiddelde score werd 71.771 en dat was ruim een ​​halve slag hoger dan in de eerste ronde. “Het werd behoorlijk lastig”, zei Smith, die eindigde met birdies op zijn laatste twee holes.

Het goede nieuws voor Johnson is dat hij in het vierde achtereenvolgende evenement in de kopgroep zal zitten. Dat geeft hem een ​​goed beeld van wat hij moet doen om Smith te achtervolgen en een tweede overwinning op rij te behalen.

“Hij is zeker iemand die je zeker wilt verslaan”, zei Smith over Johnson. “Hij is de afgelopen 10, 15 jaar een van de beste spelers geweest, dus iemand om tegen op te nemen en zeker iemand om te proberen te verslaan.”

Uihlein hoopt de magie die hij produceerde tijdens het inaugurele evenement in Londen terug te krijgen. Hij eindigde niet alleen als vierde in het individuele klassement, hij leidde Crushers GC naar een tweede plaats in het teamklassement. Hij is nu lid van Brooks Koepka’s Smash GC, die op de derde plaats staat.

De Engelse Laurie Canter (Cleeks GC) en de Zuid-Afrikaanse Charl Schwartzel (Stinger GC) staan ​​op de vierde plaats in het individuele klassement op 6-onder. Een slag verder terug staat het trio Bryson DeChambeau (Crushers GC-aanvoerder) en zijn teamgenoot Charles Howell III en samen met Lee Westwood (Majesticks GC-aanvoerder).

LIV Golf: Dustin Johnson leidt in Chicago