LIV Golf Tour

LIV Golf: 50 miljoen te verdelen in het Team Championship

Van 28 tot en met 30 oktober wordt op de LIV Golf Tour het Team Championship gespeeld en dat is het laatste evenement van het inaugurele seizoen. 12 teams strijden in een matchplay en strokeplay format om een deel van het prijzengeld van 50 miljoen.

De 36 beste spelers in het individuele klassement van de LIV Golf Invitational Series, en die dit seizoen ten minste vier evenementen hebben gespeeld, kwalificeren zich automatisch voor deelname op de Trump National Doral Golf Club.

Adrian Otaegui is genoemd voor de Japanner Hideto Tanihara in de Torque GC line-up samen met Joaquin Niemann, Scott Vincent en Jediah Morgan voor het knock-out toernooi.

Henni du Plessis werd ingezet om landgenoot Shaun te vervangen. Norris kwam erbij in het Stinger GC-team.

Wie speelt er nog meer?

4 Aces GC – Dustin Johnson, Patrick Reed, Talor Gooch, Pat Perez

Crushers GC – Bryson DeChambeau, Paul Casey, Charles Howell III, Anirban Lahiri

Fireballs GC – Sergio Garcia, Abraham Ancer, Carlos Ortiz, Eugenio Lopez-Chacarra

Stinger GC – Louis Oosthuizen, Charl Schwartzel, Branden Grace, Henni du Plessis

Smash GC – Brooks Koepka, Jason Kokrak, Peter Uihlein, Chase Koepka

Majesticks GC – Lee Westwood, Ian Poulter (foto), Henrik Stenson, Sam Horsfield

Torque GC – Joaquin Niemann, Scott Vincent, Adrian Otaegui, Jediah Morgan

HY Flyers GC – Phil Mickelson, Bernd Wiesberger, Matthew Wolff, Cameron Tringale

Iron Heads GC – Kevin Na, Sadom Kaewkanjana, Phachara Khongwatmai, Sihwan Kim

Cleeks GC – Martin Kaymer, Graeme McDowell, Laurie Canter, Richard Bland

Punch GC – Cameron Smith, Marc Leishman, Wade Ormsby, Matt Jones

Niblicks GC – Harold Varner III, Hudson Swafford, James Piot, Turk Pettit

Wat is het formaat?
Teams hebben tijdens het eerste seizoen punten verdiend voor hun finish in elk evenement, variërend van 32 punten voor een overwinning tot nul punten voor degenen die op de negende tot en met de twaalfde plaats eindigden.

De vier beste teams na de zeven reguliere evenementen krijgen allemaal een bye voor de eerste ronde en gaan automatisch door naar de halve finales, waarbij de teams tussen de vijfde en achtste plaats hun tegenstanders voor de openingsdag mogen selecteren uit de vier laagst gerangschikte teams.

In elke kwartfinale vinden twee singles en één foursomes-wedstrijd plaats, waarbij het team twee punten verdient en doorgaat naar de halve finales van zaterdag, die volgens hetzelfde format als de openingsdag wordt gespeeld.

Het paradepaardje van zondag is dat de vier overgebleven teams strijden in een strokeplay format, waarbij het team van elke speler bijdraagt aan de teamscore. De ploeg met het laagste totaal na 18 holes wordt gekroond tot LIV Golf Invitational Series team kampioen.

Wie heeft indruk gemaakt dit seizoen?
Dustin Johnson’s 4 Aces GC (152 punten) sloot het reguliere seizoen af met een groot voordeel ten opzichte van Bryson DeChambeau’s Crushers GC (96), met Sergio Garcia’s Fireballs GC (93) en Stinger GC (72) de twee andere teams die een bye te verdienen voor de eerste ronde.