Lima en Jacquelin leiden na openingsronde BMW Open

21-06-2007-jaqulin.jpg

21-06-2007-jaqulin.jpgRobert-Jan Derksen en Maarten Lafeber hebben een goede openingsronde tijdens het BMW International Open in München neergezet. Met een ronde van 70 slagen (-2) staat Derksen op de gedeelde 29e plaats en Lafeber deelt met 71 slagen de 40e positie. Joost Luiten was minder goed in vorm. Hij had 79 slagen nodig voor een score van +7.

Na de een openingsronde van 65 slagen (7-onder par) gaan Jose-Filipe Lima en Raphael Jacquelin aan de leiding in het toernooi in Duitsland. De twee hebben een slag voorsprong op Paul Broadhurst, Marc Farry en Gonzalo Fernandez-Castano. Een groepje van vijf spelers, onder wie Ernie Els, volgt op twee slagen afstand van de leiders.

De Portugees Lima maakte eagles op hole 6 en 18 (beide par 5) en maakte nog eens vier birdies en 1 bogey tijdens zijn fantastische eerste ronde. Zijn Franse concurrent Jacquelin noteerde op de laatste hole zijn achtste birdie op zijn kaart, naast 1 bogey.

De Fransman Farry, die 11 jaar geleden zijn enige overwinning in zijn carrière boekte met dit toernooi en zijn toerkaart verloor in 2003, ging rond in 66 slagen.

De openingsronde werd gedurende 45 minuten stilgelegd vanwege een onweersbui. Desalniettemin waren er 20 spelers die er in slaagden om hun ronde te eindigen in 4-onder par of beter.

Colin Montgomerie kon wegens ziekte niet deelnemen aan het evenement, en ook de Amerikaan John Daly heeft ervoor gekozen niet te spelen.