DP World Tour

Lars van Meijel in de top 10 na 1e ronde van AfrAsia Bank Mauritius Open en titelverdediger Antoine Rozner leidt

Antoine Rozner

Het Heritage La Réserve Golf Club verwelkomde een indrukwekkende start van het AfrAsia Bank Mauritius Open, met Nederlanders Lars van Meijel en Daan Huizing die hun spel van topkwaliteit lieten zien. Het duo staat respectievelijk op de gedeelde 8e en 57e plek na de eerste dag van het toernooi, met respectabele scores van 5 en 2-onder.

Van Meijel had een ronde om te onthouden, vrij van de beruchte dubbele bogeys die soms het spel van een golfer kunnen dwarsbomen. Met een prachtige samenstelling van zes birdies, een eagle en slechts drie bogeys, sloot hij zijn spel af met een totaal van 67 slagen. Huizing, aan de andere kant, vertoonde ook zijn vaardigheid met vijf birdies, maar moest drie bogeys incasseren voor een solide ronde van 69 slagen.

Het was echter de 30-jarige Fransman Antoine Rozner, de titelverdediger van het toernooi, die de schijnwerpers stal door de leiding te nemen met een verbluffend nieuw baanrecord. Met tien birdies, een eagle en slechts twee bogeys, eindigde Rozner op een opmerkelijke 10-onder par. Op een bepaald moment tijdens zijn ronde leek hij zelfs de magische grens van 60 slagen te kunnen doorbreken, maar onverwachte bogeys op hole 6, zijn 15e hole en hole 9, zijn 18e, voorkwam dat.

Op de tweede plaats vinden we de Engelsman Paul Waring, solitair met een score van 8-onder, gevolgd door de Zuid-Afrikaan Jayden Schaper.

Met nog drie spannende dagen te gaan belooft het AfrAsia Bank Mauritius Open een boeiende strijd te worden, met Van Meijel als een van de opkomende sterren die schitteren in de top 10. Golfliefhebbers kunnen zich verheugen op meer opwindende actie terwijl de competitie zich ontvouwt op deze prachtige golfbaan.