DP World Tour

Lars van Meijel en Darius van Driel komen in Australie en Zuid-Afrika opnieuw in actie deze week

Lars van Meijel

Terwijl de zon haar stralen over twee verschillende continenten laat schijnen, zijn twee Nederlandse golfers klaar om hun stempel te drukken op de Europese Tour. Lars van Meijel (foto) en Darius van Driel begeven zich in Australie en Zuid-Afrika , elk met hun eigen uitdaging en avontuur.

In het betoverende Sydney, op de prestigieuze The Lakes Golf Country Club, vindt het ISPS HANDA Australian Open plaats. Hier zal Van Meijel zijn talenten vertonen temidden van een sterk deelnemersveld. De herinneringen aan Adrian Meronk’s indrukwekkende overwinning vorig jaar blijven levendig, met zijn verbluffende 14-onder triomf tegen de 9-onder van de gerenommeerde Adam Scott. Maar deze keer is de kaart anders geschud, met Min Woo Lee die vers van zijn vorige overwinning zijn kansen opnieuw wil benutten. Van Meijel zal zijn kunsten op zowel The Australian Golf Club als The Lakes GC tonen, verspreid over de eerste twee ronden, in de hoop zijn eigen pad naar de top te vinden.

Ondertussen, ver weg in het hart van Lanseria, buiten Johannesburg, staat Darius van Driel paraat voor het Investec South African Open Championship. Het Blair Atholl Golf & Equestrian Estate, waar deze glorieuze strijd plaatsvindt, is een ware uitdaging op zichzelf. Het strekt zich uit over meer dan 7500 meter, vakkundig ontworpen door niemand minder dan de legendarische Gary Player. De jonge Duitse sensatie Freddy Schott, vers van zijn overwinning in de Q-school European Tour, staat ook op het toneel. Kan hij voor een verrassing zorgen en de gevestigde orde uitdagen?

Het Zuid-Afrikaanse Open, een langlopend evenement van nationale betekenis, houdt zijn traditie hoog door opnieuw neer te strijken op het Blair Atholl Golf & Equestrian Estate. Het is een baan die niet alleen lengte maar ook uitdaging biedt aan de deelnemers, en het vormt het decor voor Van Driel en anderen om hun vaardigheden te testen en te streven naar glorie.

Terwijl deze twee Nederlandse golfers zich op verschillende continenten wagen, delen ze één doel: triomferen op deze prestigieuze toernooien en de Nederlandse trots hoog houden in de golfsport, waar talent en toewijding samenkomen op de groene velden van de wereld.