ALPS TourPro Golf Tour

Lars Keunen wint zijn 2e ALPS Tour titel in het Tenerife Pro Golf Open

Buenavista del Norte, 21 juni 2023- De Nederlander Lars Keunen kwam terug van een achterstand en won met 4 slagen verschil en 22-onder par zijn 2e ALPS Tour titel, het mede-gesanctioneerde evenement met de Pro Golf Tour, het 2023 Tenerife Pro Golf Open.

Hij wist de laatste ronde met 9 onder par bogey-vrij te blijven en het baanrecord te evenaren. Op de 2e plaats, 4 slagen terug, de winnaar van de seizoensopener, de Engelse Jack Floydd. Slechts 1 slag terug eindigde de Ier Paul Murphy met een driedaagse score van 17 onder par. De Fransman Benjamin Kedochim werd 4e met een driedaags totaal van 16-onder par.

De overige Nederlanders presteerden ook zeer goed. Rodi Vlasveld kwam met een laatste ronde van 65 slagen op 14-onder en de vijfde plaats en Dario Antonisse wist met 68 slagen op 12-onder te eindigen en deelde de 10e plaats.

Lars Keunen, winner of the 2023 Tenerife Pro Golf Open. Photo Credit: Alps Tour Golf

De zesentwintigjarige Lars Keunen merkte op: “Ik bleef goed golfen en deze week kon ik eindelijk de overwinning pakken. Het was een heel leuke week, een heel mooie golfbaan met prachtige uitzichten en het was gemakkelijk om ervan te genieten. Ik ben absoluut heel blij dat ik de trofee heb veroverd. Toen hem werd gevraagd naar zijn plannen, voegde hij eraan toe: “Ik blijf me concentreren op de Alps Tour-evenementen en dan misschien een paar Pro Tour-evenementen spelen in augustus als we geen Alps Tour-evenementen hebben. Op dit moment ben ik erg blij met de manier waarop ik heb gespeeld. Ik bleef de afgelopen weken geduldig waar ik dichtbij was en het niet voor elkaar kreeg, maar nu ben ik blij dat het zijn vruchten heeft afgeworpen! Het voelt heel goed.”

Na het 9e evenement van het seizoen behoudt de Nederlandse Kiet Van der Weele de leiding in de ALPS Tour Order of Merit met de Ier Ronan Mullarney op de 2e plaats en de winnaar van deze week, de Nederlandse Lars Keunen die naar de 3e plaats sprong. De Engelman Jack Floydd staat op de 4e plaats en de Spanjaard Quim Vidal sluit de top 5 af.

Trinchero neemt de leiding en Lars Keunen op 2 slagen afstand

Weer een goede start van Lars Keunen in ALPS Tour/Pro Golf Tour event