Het eerste golfnieuws

Lafeber zakt iets in klassement, Muntz stijgt flink in Spanje

ImageNa 3 dagen van het Volvo Masters is Maarten Lafeber iets gezakt in het klassement. Met 69, 72 en 75 slagen (+3) deelt hij de 11e plaats. Het putten liet hem dit keer in de steek. Meerdere keren zag hij de bal net voorbij de hole gaan. Gebruikte hij op de eerste dag van het toernooi nog 27 putts op de derde dag had hij er 2 meer nodig. Lafeber maakte op de 17e hole een dubbel bogey nadat zijn bal in het water voor de green eindigde.

Rolf Muntz steeg flink in het klassement; 75, 74 en 72 slagen (+8) brachten hem op de gedeelde 29e plaats.

Na drie dagen gaat Bradley Dredge (foto) aan de leiding. Dredge, die nog nooit een toernooi gewonnen heeft op de European Tour, ging rond in 71 slagen, level par. Met een totaalscore van 3-onder par heeft hij een slag voorsprong op Colin Montgomerie (72) en Angel Cabrera (76). De harde wind bracht Retief Goosen tot een ronde van 78 slagen en Sergio Garcia kwam in moeilijkheden met 9 slagen voor een hole.

Darren Clarke maakte de tweede hole-in-one in zijn carri?re op hole 15. Dubbel bogies op de twee laatste holes zorgden voor een achterstand van zeven slagen op de leider. Wat betreft de strijd om de Order of Merit heeft Padraig Harrington goed werk verricht. Hij was vier slagen beter dan Goosen op de derde dag van het toernooi, maar hij zal goed moeten blijven spelen om de Zuid-Afrikaan te weerhouden van zijn tweede achtereenvolgende titel.