Het eerste golfnieuws

Lafeber pakt leiding in Lancome Trophy

ImageMaarten Lafeber speelde een ijzersterke tweede ronde van 65 slagen tijdens de Lancome Trophy in Parijs en gaat met een totaalscore van 12-onder par aan de leiding. Hij heeft twee slagen voorsprong op de nummer twee. Op zijn 9e hole, hole 18, holede hij een bunkerslag uit en dat was zijn eerste birdie. Daarna maakte hij nog eens vijf birdies waarmee hij Alex Cejka verdrong van de eerste plaats op het scorebord. Lafeber: ?Je kunt het niet forceren. Eigenlijk had ik eerder dit jaar moeten winnen in Madeira, maar ik liet teveel slagen liggen op de laatste negen. Het duurde best lang voordat ik van de kater hersteld was. Het is een kwestie van geduld hebben. Dit is mijn vijfde jaar op de Tour. Ik heb een aantal mooie prestaties neergezet en met goede spelers de baan in geweest. Ik weet wat ik kan. Het is een kwestie van zo snel mogelijk de bal in de hole krijgen.?

Robert-Jan Derksen had 76 slagen nodig voor zijn ronde en met zijn totaal van 148 slagen (+6) miste hij de cut. Ook Rolf Muntz had met zijn totaal van 144 (+2) helaas teveel slagen nodig en miste daardoor de cut.

Leider na de eerste dag Cejka had 68 slagen nodig voor zijn tweede ronde en staat met 132 slagen (-10) op de tweede plaats. De derde plaats wordt gedeeld door de Argentijn Ricardo Gonzalez en Bradley Dredge uit Wales met -7.