Het eerste golfnieuws

Lafeber nog steeds beste Nederlander op Valderrama, Cabrera leidt

ImageMet 69 en 72 slagen (-1) is Maarten Lafeber (foto) in het Volvo Masters in Spanje op de gedeelde 9e plaats beland. Zijn spel was van tee tot green goed te noemen, alleen op de par 3?s liet hij 2 slagen liggen daar maakte hij bogies. Op hole 15, een par 3 van 206 meter, sloeg hij zijn bal links van de green in de bunker, hij maakte een redelijke bunkerslag maar deze rolde ruim voorbij de pin en bleef net op de green liggen. Zijn putt liet hij 4cm te kort en Lafeber reageerde dan ook gefrustreerd. Met een hangend hoofd liep hij de green af. Het sterke van Lafeber is dat hij zich snel weet te herstellen; wanneer hij op de volgende afslagplaats staat is er in zijn houding niks meer van de vorige hole af te lezen en dat is een opmerkelijk verschil tussen hem en veel andere spelers.

Rolf Muntz klom iets omhoog in het klassement. Met 75 en 74 slagen staat hij op +7 voor het toernooi en deelt hij de 44e plaats.

Padraig Harringtons inspanningen om de titel van de European Order of Merit voor de neus van Retief Goosen weg te kapen leverden weinig resultaat op. De 31-jarige speler had voor zijn tweede ronde 76 slagen nodig voor een totaalscore van 8-boven par. Daarmee staat hij drie slagen achter de Zuid-Afrikaan (74). Omdat er in deze wedstrijd geen cut is, heeft Harrington nog twee ronden de kans om de achterstand weg te werken. Harrington moet minimaal twee plaatsen hoger eindigen in het klassement dan Goosen om de Order of Merit te winnen.

Angel Cabrera gaat nog steeds aan de leiding, hij liet op zijn eerste ronde van 63 slagen een ronde van 72 volgen voor een totaalscore van 7-onder par. Op de tweede plaats met 139 slagen op vier slagen afstand volgen Colin Montgomerie (69), Sergio Garcia, Bradley Dredge en Robert Karlsson.