Het eerste golfnieuws

Lafeber hot in Taiwan, hij leidt met 4 slagen!

ImageHet is ongelofelijk maar er leidt opnieuw een Nederlander in een groot toernooi in de wereld. Maarten Lafeber heeft na de tweede dag van het BMW Asian Open de leiding in het toernooi genomen met maar liefst 4 slagen. Met opnieuw 66 slagen kwam hij op een score van -12. Het weer was anders dan de vorige dag, het was opgehouden met regenen en de temperatuur was een stukje hoger maar daarentegen stond er een dwarrelwind die veel spelers parten speelde.

De 9e hole (de 18e voor Lafeber) gaf nog wat consternatie toen Lafeber zijn bal moest merken achter de green. Hij plaatste een tee in de grond maar daar had zijn medespeler nog steeds last van. Lafeber vroeg zich toen af of hij tot twee keer toe zijn bal mocht markeren. Na een referee te hebben geraadpleegd mocht hij zijn tee vervangen door een muntje. Toen Lafeber moest putten zat er toch nog wat adrenaline in zijn bloed Het feit dat hij bovenaan het scorebord stond plus het overleg met de referee zorgde ervoor dat hij zijn putt te hard sloeg. Deze ging ruim 2.5 meter voorbij de hole. Iedereen ging er eigenlijk vanuit dat hij zijn 18e hole met een bogey zou verlaten. Maar het zelfvertrouwen van Lafeber zorgde voor een firm putt die de hole in ging.

Rolf Muntz miste de cut. Hij eindigde na twee dagen spelen op +6.
Op de tweede plaats met -8 staan Padraig Harrington en Trevor Immelman. De vierde positie wordt gedeeld door Adrian Percey en Andrew Pitts met -7.