Het eerste golfnieuws

Lafeber en veel Nederlandse toppers in Stern Nationaal Open

ImageAanstaande woensdag begint op de Golfclub de Pan, Amersfoortseweg 1 in Bosch en Duin, het Stern Nationaal Open. Het toernooi zal van woensdag tot en met zaterdag gespeeld worden. Misschien een mooie gelegenheid om een keer de Nederlandse toppers waaronder Maarten Lafeber in actie te zien? De toegang is gratis.

Zo zullen er 123 spelers aan de start verschijnen. Naast Maarten Lafeber (foto) zullen ook Brian Schutz, Hiddo Uhlenbeck, Hayo Bensdorp, Chris van der Velde, Guido van der Valk, Ralph Miller, Ruben Wechelaer, Niels Kraaij, Joost Steenkamer en St?phane Lovey hun wedstrijd spelen.

Ook veel top amateurs uit Nederland.zullen hun opwachting in het toernooi maken. Vorig jaar was er na vier dagen van het Stern Nationaal Open een amateur-speler als winnaar. Guido van der Valk won met een laatste ronde van level par (73 slagen) het toernooi. Regen en wind losten elkaar af tijdens de laatste ronde. De enige speler die van der Valk nog enigszins kon volgen was een andere amateur-speler, Inder van Weerelt. Hij eindigde op 1 slag van de winnaar. Het prijzengeld ging vorig jaar naar de nummer 3, namelijk Joost Steenkamer, de eerste professional. Hij verdiende met zijn positie toen ruim 15.000 gulden. Dit jaar zal van der Valk als pro zijn titel verdedigen.