Het eerste golfnieuws

Lafeber en Muntz in Hong Kong Open

ImageAanstaande donderdag begint in Hong Kong het Hong Kong Open. Van de Nederlanders zullen Maarten Lafeber en Rolf Muntz aan het toernooi meedoen. Het prijzengeld is ruim 720.000 euro en voor de winnaar ligt er een cheque klaar van ruim 117.000 euro.

Vorig jaar slaagde Muntz er niet in om zijn goede vorm van de laatste 3 dagen in het Omega Hong Kong Open een vervolg te geven. Met 72 slagen (+1) op de laatste dag zakte hij toen van de gedeelde 8e plaats naar die van gedeeld 26e.

Jose Maria Olazabal (foto) won vorig jaar op sensationele wijze zijn 20ste titel op de European Tour. De toen 35-jarige Spanjaard stond twee slagen achter met nog drie holes te spelen. Met drie birdies stootte hij de Noor Henrik Bjornstad van de eerste plaats. Met zijn laatste ronde van 64 slagen kwam hij op een totaalscore van 262 slagen (-22) en dat was ??n slag minder dan Bjornstad nodig had. Adam Scott eindigde met -20 op de derde plaats. Mark Foster werd vierde met 19-onder par. Olazabal zal dit jaar zijn titel verdedigen.